Melkweg wordt komende twee jaar één richting

LAREN De Melkweg, het deel tussen de Heideveldweg en Buitenom, wordt de komende twee jaar eenrichtingsverkeer. Tenminste, dat voorstel heeft wethouder Ton Stam aan de buurtbewoners voorgelegd na klachten over de verkeersdrukte - met name vrachtverkeer - op dat wegvlak.

"Het instellen van een verbod voor vrachtverkeer of het maken van een fietsstraat zijn niet haalbaar", legt Stam in een bewonersbrief uit. Door als proef eenrichtingsverkeer in zuidwestelijke richting in te stellen, zullen het passeren van tegenliggers en de positie van de fiets en voetganger verbeteren. De maatregel wordt na twee jaar geƫvalueerd. Betrokkenen krijgen tot en met 31 oktober de tijd om op dit voorstel te reageren.


Dorpsfestival op Kleine Brink

LAREN Laren krijgt op 24 mei 2020 een dorpsfestival op de Kleine Brink. Het daarbij in mootjes gehakte en door Laarder Hans van Deuren geredde kunstwerk 'Laren van weleer' van de gebroeders Snoeij & Snoeij is hiervoor de inspiratie.

Het werk, dat het verhaal van Laren vertelt in een 15 meter lange 'film', krijgt een plek in het hertenkamp. Dat meldt wethouder Karin van Hunnik, die deze zomer heeft beloofd te zorgen voor herstel van en een mooie plek voor het kunstwerk. Het wordt een festival waar heden, verleden en toekomst met elkaar worden verbonden.