Regio heeft commissaris Energie

LAREN De Regio Gooi en Vechtstreek beschikt sinds afgelopen week over een Energiecommissaris. De 38-jarige Annemarije Tillema werd tijdens een energieontbijt bij De Groene Afslag op Crailo benoemd.

De benoeming werd gedaan door nationaal energiecommissaris Ruud Koornstra. "De Nationale Energiecommissie streeft ernaar om op zo veel mogelijk plekken in Nederland energiecommissarissen te benoemen", zegt hij. "Samen werken zij aan oplossingen die Nederland wereldkampioen schone energie maken. Overal in ons land zijn energie-initiatieven; de Nationale Commissie zorgt ervoor dat ze elkaar versterken en dat ze gesprekspartner zijn aan de klimaattafels in Den Haag."
Tillema is woonachtig in een van Nederlands eerste gasvrije wijken: De Blaricummermeent. De keuze viel op haar omdat zij "de snelheid in onze energietransitie weet te houden, overtuigend is, pragmatisch, zeer creatief en meester in het bij elkaar brengen van partijen en mogelijkheden." Bovendien is Tillema de grote aanjager van de Sustainable Brand Index in Nederland, waarbij zij het bedrijfsleven (ook in de energiesector) aanmoedigt om stappen te zetten in transparantie en sustainability, vooral richting burgers en consumenten.
Tillema bekleedt de functie namens De Groene Afslag, een multifunctionele hotspot met horeca, werkplekken en vergaderruimtes. De Groene Afslag draait volledig om het kweken van duurzaam enthousiasme.

De eerste dinsdag van de maand (van 19.30 tot 21.30 uur) houdt De Groene Afslag samen met de Energiecommissie open avond om thema's uit de Energietransitie te belichten. De eerste bijeenkomst vindt plaats op 5 november aanstaande. Info op www.energiecommissie.nl.


Ontbrekend sluitingsplan

Vervolg voorpagina

"En dan is er ook nog het ontbrekende ontsluitingsplan. De gebouwen staan, maar er is nog niets geregeld. Wij voorzien grote problemen ten aanzien van de verkeersveiligheid, maar ook dat is tegen dovemansoren gezegd. En dat terwijl een extra rijstrook onder viaduct Rijksweg-West dé oplossing is om de onveilige verkeerssituatie die ontstaat, op te lossen. Maar dat is niet wat de wethouder wil en zo modderen we verder."