'Er moet drastisch iets veranderen'

Vervolg voorpagina

Het besluit van de wethouders - vorige week - kwam als een verrassing voor de coalitie. "In het gesprek eerder op de dag hebben wij het woord 'demissionair' niet horen vallen", aldus De Zeeuw. De frontman van DorpsBelang realiseert zich dat hij redelijk vasthoudend kan zijn, star ook misschien. "Het college vindt dat wij wel iets meer realiteitszin mogen hebben, maar geef ons dan ook de context waarin je als college opereert!"
De Zeeuw verwacht dat de coalitie en de wethouders er uiteindelijk wel uitkomen. "Mijn toon kan anders zijn", erkent hij. "Maar ik wil de komende tweeënhalfjaar ook niet op eieren lopen. We moeten gezamenlijk weer zo snel mogelijk aan de knoppen draaien, want dit is niet goed voor het dorp." Ook Lankreijer hoopt dat het vertrouwen hersteld kan worden. "Maar er moet drastisch iets veranderen en het gevoel moet ook echt wederzijds zijn", aldus de wethouder. Lankreijer is nu eerst een weekje op vakantie. In de raadsvergadering van 28 oktober staat deze kwestie op de agenda. Hierdoor wordt de begrotingsraad een week opgeschoven. In de tussentijd opereren de wethouders dus demissionair.


App Slimmer Melden start
in november

LAREN De BEL-gemeenten lanceren volgende maand de Slimmer Melden-app voor klachten in de openbare ruimte, de zogenaamde MOR-app.

Het signaleren - via website, tablet en smartphone - wordt eenvoudiger en completer. De meldingen gaan rechtstreeks naar uitvoerende organisaties zodat een oplossing sneller wordt gerealiseerd en uitgevoerd. Uiteraard kunnen klachten ook via telefoon en mail gemeld worden.


Try-out in Hilt: Gospel Choir

EEMNES In De Hilt is vrijdag 25 oktober van 19.00 tot 20.00 uur het Gospel Choir uit Bussum te gast.

Op zoek naar een leuke zangervaring en kennismaking met een gospelkoor? Wees welkom! Info: www.osmf.nl.