Ziekenhuis Tergooi Blaricum verdwijnt in 2023.
Ziekenhuis Tergooi Blaricum verdwijnt in 2023. Foto: Vranz VanMaaren

Tweede Regionaal Medisch Centrum Tergooi in Blaricum

BLARICUM Het tweede Regionaal Medisch Centrum (RMC) van Tergooi komt in principe in Blaricum, op het terrein van het huidige ziekenhuis. De ingebruikname van dit centrum wordt verwacht in 2023, nadat de Blaricumse vestiging geheel zijn intrek heeft genomen in het in aanbouw zijnde nieuwe ziekenhuis in Hilversum. In Weesp is afgelopen mei het eerste RMC Tergooi geopend.

Welke medische behandelingen er vanaf 2023 in Blaricum gaan plaatsvinden is nog niet duidelijk. "Dat kunnen we nu nog niet specifiek benoemen. Het speelt pas in 2023 en we willen de tijd nemen om dat goed in te gaan vullen", antwoordt de woordvoerder van Tergooi desgevraagd. Met het RMC wil Tergooi samen met andere (eerstelijns)zorgverleners gaan voorzien in een groeiende behoefte van patiƫnten in de regio om daar waar het kan de zorg zo dicht mogelijk bij huis te bieden.
De Blaricumse plek is de beste optie in de ogen van Tergooi; het terrein heeft al een zorgbestemming en is bovendien bijzonder goed bereikbaar. "De keuze voor Blaricum brengt lage verbouwingskosten met zich mee. Hiermee kan ook tegemoetgekomen worden aan de voorwaarde van de gemeente Blaricum om zorginvulling te verschaffen in de herontwikkeling van het bestaande terrein in Blaricum", gaat de woordvoerder verder, die benadrukt dat het om een principebesluit gaat. Het definitieve besluit en de precieze invulling van het RMC vinden in nauw overleg met de nieuwe koper van het terrein plaats.
Wethouder Liesbeth Boersen-de Jong is blij dat de keuze op Blaricum is gevallen. Door de centrale ligging aan de A1 en het busstation aldaar is de plek goed bereikbaar voor de inwoners van de omliggende gemeenten, zegt zij. "En door deze vestiging van het RMC is behoud van dit busstation groot."