AED-dekking ligt op koers

LAREN Om in Laren een volledige AED-dekking te hebben, moeten er 24 ADE's 24/7 beschikbaar zijn voor algemeen gebruik. Die doelstelling gaat dit jaar nog gehaald worden.

De teller staat nu op twintig en wethouder Karin van Hunnik keurde vorige week nog eens twee AED-aanvragen goed. Ondertussen hebben honderd burgerhulpverleners zich gemeld die opgeleid gaan worden om de AED te mogen en kunnen gebruiken.


Uit de politiek: 'Bestuurscrisis'

EEMNES "Het is een klein dorp en een lief dorp. En we houden van dit dorp. Van onze prachtige polder, van onze kneuterigheid, van de gemeenschapszin waaruit soms de mooiste dingen voortkomen, van alle fantastische evenementen die hier georganiseerd worden en waarin we opeens ‘groot’ blijken te zijn. We houden van dit dorp, allemaal. En willen dat behouden, ook voor toekomstige generaties.

En daarin staan we ook politiek allemaal aan dezelfde kant. Oppositie en coalitie; niemand wil van Eemnes een Vinex-locatie maken waar jonge en oudere Eemnessers geen kans meer hebben en het 'dorpse' verdwijnt. Het vertrouwen dat we, met kleine accentverschillen, allemaal het beste willen voor Eemnes, zou een werkbaar politiek systeem op moeten leveren. De verschillen zijn zo klein dat het bijna onverantwoord is om de continuïteit van het bestuur daarvoor te grabbel te gooien. Natuurlijk wordt er soms op het scherpst van de snede gediscussieerd; maar kijk naar wat we, ondanks verschillen van inzicht, door de jaren heen gerealiseerd hebben. Een dorp dat nog altijd zichzelf is, met een meer dan fantastisch voorzieningenniveau. Als geen ander zouden wij toch moeten weten hoe 'polderen' in z'n werk gaat: geven en nemen, compromissen sluiten en begrijpen dat de harde werkelijkheid de voorgenomen cijfertjes soms onderuit haalt. En op dat laatste mag je elkaar aanspreken, maar wel in het besef dat ook de tegenpartij het beste voorheeft met ons dorp en de verantwoordelijkheid voor het bestuur verder reikt dan de eigen achterban. De toekomst van Eemnes is geen partijdingetje. Dat gaat ons allen aan. En vraagt soms om een beetje water bij de wijn. Of bij het bier, dat past meer bij ons."

Marcus van den Brink, PvdA Eemnes