DAB heeft weer twee stemmen in gemeenteraad

BLARICUM DAB (Democratisch Alternatief Blaricum) heeft vanaf dinsdag 29 oktober weer twee stemmen in de gemeenteraad. Ramona Beemsterboer-van Urk Dam staat er al enige tijd alleen voor omdat fractievoorzitter Rob Bruintjes al een tijdje door ziekte uit de roulatie is.

Haar echtgenoot Leon van Urk Dam wordt daarom eind deze maand tijdelijk geïnstalleerd als DAB-raadslid. "Voor de komende zestien weken neemt Leon waar", laat Beemsterboer-van Urk Dam weten.
Zij is en blijft fractievoorzitter tijdens de afwezigheid van Rob Bruintjes. "Het gaat steeds beter met Rob, maar zijn revalidatie vergt veel tijd en inspanning. We willen hem graag weer op zijn zetel terugzien, maar op deze manier krijgt Rob de tijd en alle rust om weer helemaal de oude te worden."

5 Bruintjes werkt aan herstel


Stalling voor elektrische deelfietsen

BLARICUM Bij het busstation nabij Tergooi wordt vanmiddag een nieuwe stalling met twaalf elektrische deelfietsen in gebruik genomen door onder anderen burgemeester Joan de Zwart-Bloch.

De deelfietsen zijn beschikbaar voor iedereen die op gemakkelijke wijze een bestemming in de regio wil aandoen. De e-bikes zijn vooral bedoeld voor (internationale) bezoekers en recreanten, maar ook forensen worden aangemoedigd dit duurzame vervoermiddel te pakken. Deze nieuwe fietsenstalling is de tweede van enkele deelfietsstallingen die in de regio worden gerealiseerd door de samenwerkende regiogemeenten en Toerisme Gooi & Vecht. Het doel is te komen tot een dicht netwerk van verhuurlocaties, zodat de fietsen in de toekomst ook ingeleverd kunnen worden op een andere plek dan de startlocatie.