Eduardo Blanco.
Eduardo Blanco. Foto: PR

Papageno Huis Laren in Kunstcafé Huizen

LAREN In het Kunstcafé in De Boerderij aan de Hellingstraat 9 in Huizen - georganiseerd door de Stichting Kunst & Cultuur Huizen - is woensdagavond 30 oktober volop aandacht voor het Papageno Huis in Laren.

Gastpresentator is de Blaricumse kunstenares Maja Boot. Ze spant zich onder meer in voor het Papageno Huis voor de kunstzinnige vorming voor kinderen met autisme. Boot is de oprichtster van de Stichting Kinderkunstakademie. Ook was ze mede-oprichtster van het Kunstenaars Collectief Blaricum.

Het Papageno Huis aan de Naarderstraat in Laren is er voor kinderen, jongeren en volwassenen met autisme en/of een lichte verstandelijk beperking. Bas de Graaf is een vaste gast in het Papageno Huis en komt naar het Kunstcafé om over zichzelf en Papageno te vertellen. Hij is in 1998 geboren in Blaricum en woont in Huizen. Bas is 'dagbesteder' bij Papageno waar hij zich bezighoudt met tekenen en schilderen. Sinds 2018 wordt hij daarbij geholpen door Boot.

Andere bijdragen aan het Kunstcafé komen van kunstschilder Astrid Engels en de Spaanse trompettist Eduardo Blanco en zijn International Quartet.