Tijdens de editie van 2017.
Tijdens de editie van 2017. Archieffoto: Bastiaan Miché

72ste Maple Leaf Cross opnieuw tussen Hilversum en Laren

LAREN De 72ste editie van de Maple Leaf Cross is dit jaar op 3 november. Decor is net als vorig jaar het waterleidinggebied tussen Hilversum en Laren en dus niet zoals voorheen op Anna's Hoeve.

Deelnemers kunnen zich op verschillende onderdelen inschrijven. Om 10.45 uur starten de vijf jeugdlopen over een afstand van 850 of 1600 meter. Aansluitend zijn vanaf 12.00 uur de prestatielopen voor recreanten over 2,5, 5, 7,5 of 10 kilometer. De Atletiekunie-wedstrijden gaan tot slot om 14.00 uur van start. De afstanden daar zijn 2,5, 7,5 (vrouwen) en 10 kilometer (mannen). De start is ook dit jaar weer bij het Sint Janskerkhof, tegenover La Place. De bewegwijzering is verbeterd.

Ook is er dit jaar weer het scholenkampioenschap. Wie zich onder de naam van de school inschrijft, kan punten verdienen voor de felbegeerde wisselbeker. "Ook als je namens een club loopt, kun je alsnog punten voor je school verdienen. Vul dus óók je school in bij inschrijving", meldt de organisatie. Inschrijven tot en met 2 november in de winkel Sport Passion aan de Nieuweweg 35 in Laren. Deelnemers krijgen dan hun startnummer direct mee.

Info: www.mapleleafcross.nl.