Piet Oldenziel (CDA) stopt met raadswerk

BLARICUM Vanwege langdurende gezondheidsproblemen stopt Piet Oldenziel zijn raadslidmaatschap. Hij vertegenwoordigde sinds maart 2018 het CDA in de Blaricumse raad. Daarvoor zat hij in het bestuur en steunfractie.

Zijn plek wordt ingenomen door Ellewies Claushuis-Rademaker. Gisteravond is zij als raadslid geïnstalleerd. "Ellewies maakt al vele jaren deel uit van de steunfractie en de laatste jaren is zij tevens fractie-assistent van het CDA. Bij de laatste verkiezingen stond zij tweede op de kieslijst voor het CDA", meldt Florent Vlak, bestuursvoorzitter CDA Blaricum.


Hoe moet het nu verder?

Vervolg voorpagina

"Jacqueline Timmerman (fractievoorzitter en raadslid Liberaal Laren, red.) vond dat het een bos was en bracht het perceel destijds ter discussie in de gemeenteraad. Uiteindelijk kozen de raadsleden voor een bestemmingswijziging van landschappelijke eng naar bos."
Kort daarop volgde de verbouwing van Rutgers woning De Zonnehoek - een gemeentelijk monument - aan de Tafelbergweg. "Onze tuinen grenzen ergens aan de achterzijde in de uiterste punt aan elkaar", legt Rutgers de situatie uit. "Met andere buren hebben we normaal, vriendschappelijk en ontspannen contact. Niet met Timmerman, want gedurende en ook na de verbouwing en renovatie in 2009 werden en worden wij continu geconfronteerd met tientallen inspecties van handhavingsambtenaren, politie, brandweer en ambtenaren van het ministerie van Landbouw. Zij komen in actie omdat door Timmerman (vermeende) illegale activiteiten worden gemeld. Zo zouden we in 2012 ook illegaal een jacuzzi en saunahuisje in de tuin hebben gebouwd. Die waren er helemaal niet. Dat heeft het toenmalige college met eigen ogen gezien."
Ondertussen kan Rutgers de rechtbank en de Raad van State blindelings vinden en dat allemaal omdat de familie Timmerman ze kennelijk telkens hiertoe uitdaagt. "Hun laatste akkefietje gaat over de houtwal. De heer en mevrouw Timmerman klagen nu dat ze hun zwembad - de vergunning is inmiddels acht jaar oud - daardoor niet kunnen bouwen. Deze vergunning had dus echter allang ingetrokken moeten zijn", aldus Rutgers, die zich afvraagt hoe het nu verder moet.