Aaf Brandt Corstius te gast in Eemnes

EEMNES Schrijfster en columniste Aaf Brandt Corstius is donderdag 31 oktober (20.00 uur) te gast in de Bibliotheek van Eemnes. Ze leest deze avond voor uit en vertelt over haar eigen werk.

De avond staat in het teken van Nederland Leest dat op 1 november start. De bibliotheek geeft in november een boekje cadeau aan haar leden. Dit jaar is dat Winterbloei. Hierin teksten van Jan Wolkers over de natuur, vergezeld door persoonlijke en actuele columns van Brandt Corstius - een geestige vertelster - over duurzaamheid. Ze verzorgt deze avond ook een quiz. Kaartjes à 12,50 euro te koop via de balie, WiseApp of www.bibliotheekgooienmeer.nl. Leden betalen 10 euro.


Duurzaamheid voor groentjes in bibliotheek

LAREN/BLARICUM In het kader van de Nederland Leest-campagne met als thema 'Duurzaamheid' is auteur Karin Kammeraat van het boek Gewoon goed: jouw koopgids voor een mooiere wereld op woensdagavond 6 november vanaf 20.00 uur uitgenodigd in de bibliotheek van Huizen.

Kammeraat is al 25 jaar bezig met een zoektocht naar duurzame producten. Tegelijkertijd moeten die producten wel leuk, lekker en betaalbaar zijn en moet het kopen ervan in onze drukke levens passen. Kammeraat is zelf bij lange na nog niet perfect als het gaat om winkelen en boodschappen doen, maar ze blijft wel optimistisch. "Als we allemaal onze kleine bijdrage leveren, komen we samen een heel eind." Kaarten reserveren via bibliotheekhlb.nl.