'Begonnen met 'kerstbomenlandje''

LAREN Vol verbazing heeft Marion Rutgers uit Laren het artikel 'Verenigde Kolonie spant kort geding aan tegen gemeente' - recentelijk in deze krant - gelezen. De voorzitter van de Stichting Verenigde Kolonie is haar buurman Hans Timmerman. Ook is hij voorzitter van Liberaal Laren. Rutgers vindt het onbevattelijk en kwalijk dat hij "alles en iedereen voor de rechter sleept en zelf de regels niet respecteert".

"Onze buren - Hans en Jacqueline Timmerman - hebben namelijk zelf een last onder dwangsom van de gemeente gekregen vanwege het illegaal bouwen van een twee meter hoog scherm (in plaats van de toegestane één meter hoogte) in een bosstrook aan de Noolseweg. Dat vind ik onbegrijpelijk. Een raadslid behoort zich toch open, eerlijk en transparant te gedragen?", zegt Marion Rutgers. "Deze kwestie loopt inmiddels al enige tijd, is besproken bij het lijsttrekkersdebat in 2018 voor de gemeenteraad en ook nog dit jaar bij de Rechtbank Midden-Nederland. De schutting is overigens nadat de dwangsomtermijn was verstreken alsnog weggehaald."
Zelf leeft Rutgers al sinds 2009 in onmin met haar buren. "Het is allemaal begonnen met het 'kerstbomenlandje' dat ligt op het hoekje Tafelbergweg/Legrasweg. Een eng-restant en omdat wij daar het gebruiksrecht over hebben, wilden we daar een schapenweide met enkele schapen inrichten."

7 Hoe moet het nu verder?