Herbenoeming burgemeester De Zwart-Bloch

BLARICUM De gemeenteraad van Blaricum heeft tijdens de raadsvergadering van 29 oktober 2019 besloten burgemeester Joan de Zwart-Bloch voor te dragen voor herbenoeming.

De huidige termijn van de burgemeester loopt tot en met 31 maart 2020. De voordracht wordt nu voorgelegd aan de commissaris van de Koning van Noord-Holland. De commissaris adviseert de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties over de benoeming. De minister beslist en draagt de burgemeester voor herbenoeming voor aan de koning. Nadat het Koninklijk Besluit is ondertekend door de koning gaat Joan de Zwart-Bloch met ingang van 1 april 2020 haar derde termijn in als burgemeester van Blaricum.


Lovende woorden voor Van der Zwaan

LAREN Wim van der Zwaan, die tot voor kort fractievoorzitter was van Larens Behoud, is in het zonnetje gezet. Hij kreeg bloemen voor zijn enorme inzet voor de dorpspartij.

Zijn opvolger Karel Loeff richtte zich tijdens de gemeenteraadsvergadering tot hem: "Je hebt het fractievoorzitterschap met zeer veel toewijding, kennis en kunde gedaan. Je bent een zeer gewaardeerd en gerespecteerd lid binnen ons politiek gremium en als fractievoorzitter excelleerde je hier ook in. We zijn blij dat je betrokken blijft als raadslid."


Inzamelen voor Dorcas bij Boni

EEMNES De Evangelische Gemeente Eemnes organiseert zaterdag 9 november een voedselinzamelingsactie voor de hulporganisatie Dorcas bij de Boni aan de Torenzicht 80.

Eemnesser Jan Stern coördineert de actie: "Samen met andere leden van onze kerk wil ik er zijn voor mensen die onze hulp hard nodig hebben."

Er zijn kant-en-klare pakketten en 'smulzakken' voor kinderen. Ook staat er een collectebus voor hen die haast hebben.
De actie is onder andere bestemd voor voedselhulp aan de extreem arme landen Albanië, Moldavië en Roemenië en aan de slachtoffers van de oorlog in Oekraïne.