V.l.n.r.: Van Drenth, wethouder Lankreijer en Roeffel (Icarus Sun BV).
V.l.n.r.: Van Drenth, wethouder Lankreijer en Roeffel (Icarus Sun BV). Foto: gemeente Eemnes

72 zonnepanelen gemeentewerf voor gebruik inwoners

EEMNES Op het dak van de gemeentewerf aan de Zuidersingel zijn maandag 72 zonnepanelen geplaatst. De energie die met deze panelen wordt opgewekt, komt beschikbaar voor Eemnessers die geen geschikt dak hebben voor zonnepanelen en daar toch gebruik van willen maken.

Het is een project dat de gemeente samen met de Energie Coöperatie Eemnes uitvoert. Door de inzet van zonnepanelen wordt schone energie gebruikt. Daarmee wordt bijgedragen aan de CO²-reductie. Inwoners die dat willen, moeten de mogelijkheid krijgen om schone energie te kunnen gebruiken, menen de initiatiefnemers. Dat geldt ook voor inwoners zonder geschikt dak voor zonnepanelen. In totaal kunnen er twaalf deelnemers worden ingeloot om gebruik te kunnen maken van de energie-opwek van de 72 panelen. De panelen zijn geplaatst door Icarus Sun BV uit Laren. "Zo stimuleren we ook de lokale economie en maken we de buurt een stuk groener."

Samenwerking

De Energie Coöperatie Eemnes (ECE) werkt samen met de gemeente aan projecten om Eemnes in 2030 energieneutraal te krijgen. Het bestuur van de ECE wordt gevormd door Peter van Drenth, Arjan Bijman en René Pie. "Naast elektriciteit opwekken helpen we onze deelnemers hun verbruik terug te dringen." Daarnaast ontzorgt de energiecoöperatie de inwoners bij de energietransitie en worden besparingstips, maar ook advies over verduurzamingsmogelijkheden gegeven. De coöperatie helpt door duidelijkheid te geven over het isoleren van de woning, slimme inzet van bronnen voor de verwarming, warm water en meer.

Meer informatie is te vinden op: www.eemnesenergie.nl.