Veiling van spullen uit De Hilt

EEMNES In De Hilt vindt zondag 24 november om 15.00 uur een veiling plaats. "Veel spullen verhuizen niet mee naar het Huis van Eemnes, maar we willen ze ook niet weggooien en/of -geven. Denk hierbij aan (klap)tafels, stoelen, theaterverlichting en leuke hebbedingetjes, maar ook een aantal kunstwerken en foto's", vertelt Nienke Bunschoten, algemeen coördinator van het Huis van Eemnes.

De te veilen objecten staan die zondag vanaf 14.00 uur uitgestald in de sportzaal van De Hilt. "Tevens plaatsen we circa één week voor de veiling foto’s en eventueel aanvullende informatie van de spullen op onze website www.huisvaneemnes.nl.

Afhalen

De gekochte spullen moeten direct worden afgerekend. "Van wie dat niet kan, ontvangen we graag de NAW-gegevens van je vereniging en/of bedrijf, zodat we een factuur kunnen sturen." Dit kan via de mail: n.bunschoten@huisvaneemnes.nl. De aangeschafte goederen kunnen op 2 en 3 januari afgehaald worden bij De Hilt.

Verhuizing

Op 4 januari starten de activiteiten in het Huis van Eemnes en de officiële opening vindt plaats op 25 januari. In de kerstvakantie is De Hilt in verband met de verhuizing enkele dagen gesloten.


DAB-motie brandweer verworpen

BLARICUM De DAB-motie - gesteund voor VVD en D66 - met daarin onder meer de huisvestingsalternatieven voor de vrijwillige brandweer te onderzoeken, en ook ten minste één van de zeven nieuwe sociale huurwoningen aan de Verbindingsweg (terrein oude brandweerkazerne) te reserveren voor de brandweer, is verworpen.

Fractievoorzitter Ramona Beemsterboer Van Urk Dam vindt dat de coalitie de insteek van motie niet heeft begrepen. "Alle ideeën die wij in deze motie hebben geopperd werden in twijfel getrokken. Wij zijn te ongeduldig en moeten wachten op het plan van de wethouder. Hoe dan ook, het onderwerp huisvesting brandweer Blaricum is wel weer onder de aandacht gebracht."