Wethouder Theo Reijn zette de schop in de Meentweg.
Wethouder Theo Reijn zette de schop in de Meentweg. Foto: Bob Awick

Wethouder geeft startsein voor reconstructie Meentweg

EEMNES De reconstructie van de Meentweg is maandagmorgen op de hoek van de Meentweg/Volkersweg gestart. Wethouder Theo Reijn 'wipte' er hoogstpersoonlijk wat klinkertjes uit. De werkzaamheden - er komen nieuwe klinkers in de rijbaan en de fundering wordt vervangen - duren tot eind januari.

Het werk gebeurt in zeven fasen. Telkens wordt aan een wegvlak van honderd meter gewerkt. Tussen kerst en oud en nieuw liggen de werkzaamheden stil en kan het verkeer weer even van de gehele Meentweg gebruikmaken. Vanaf het nieuwe jaar wordt het werk weer opgepakt, zodat aan het eind van die maand het Meentweg-deel tussen de Volkersweg en Wakkerendijk vernieuwd is. De wethouder hoopt dan met de Meentweg-bewoners te kunnen proosten op een soepel verlopen reconstructie. Wellicht met een Médoc-wijn, de kleur van de nieuwe klinkers.
Omleidingen worden middels borden aangegeven. De Meentweg is voor vrachtverkeer via de A27 te bereiken. Net voorbij de Theetuin is de bocht aangepast, zodat deze grote wagens de bocht kunnen maken.