Bram Stam keert terug en weet van wanten

EEMNES Na jaren van afwezigheid is Bram Stam weer terug met een maandelijkse column in de Laarder Courant de Bel.

Hij had hier al zes jaar eerder mee willen beginnen, maar hij wilde de toenmalige dorpsdichter Gerard Wortel niet voor de voeten lopen. Nu de kritische dorpsdichter van het toneel is verdwenen, is er weer ruimte en noodzaak om hier en daar de dorpse ontwikkelingen te beschouwen. Lichtvoetig, maar met een serieuze ondertoon! Bram Stam zal daarbij geen blad voor de mond nemen.

Scherpe blik

Met een (ont)luisterend oor en een scherpe blik beschrijft Bram Stam zijn kijk op het lokale getob. De onderwerpen kunnen variƫren van politiek tot roetveegpiet, van boze boeren tot vrolijke ambtenaren, van het duur(zame) Huis van Eemnes tot onbetaalbare woningen voor starters en van razende tractoren tot hulpeloze rollators.

De lezer kan en mag reageren op de inhoud van een betreffende column en/of een willekeurig onderwerp aandragen via: redactie@laardercourant.nl.

11


Doorgereden automobilist meldt zich

BLARICUM Een 15-jarige fietser uit Huizen is vrijdagmorgen op de kruising Meentzoom/Bergweg aangereden. De veroorzaker - een 31-jarige automobilist uit Huizen - reed door, maar meldde zich later alsnog bij de politie.

"De automobilist en de jongen worden met elkaar in contact gebracht zodat de schade kan worden afgehandeld", aldus een woordvoerder van de politie. De jongeman liep gelukkig geen verwondingen op; wel werd hij gecheckt door ambulancepersoneel. Zijn fiets was zwaarbeschadigd.