Flinke vangst bij controle-actie politie

REGIO De politie heeft - tijdens de tweedaagse controleactie op het gebruik van de mobiele telefoon in het verkeer - 184 mensen staande gehouden. "En er zijn even zoveel boetes uitgeschreven", laat een woordvoerder van de politie weten.

"In totaal zijn daarbij in 197 gevallen boetes uitgeschreven voor afleiding door middel van het vasthouden van een smartphone. De overige boetes zijn uitgeschreven voor andere verkeersdelicten, waarbij je moet denken aan het overschrijden van de maximumsnelheid, overschrijden van een doorgetrokken streep en het negeren van het rode kruis."
Het politieteam controleerde in de provincies Utrecht en Flevoland en Gooi en Vechtstreek.


Lezer schrijft: 'Mijn BEL-ontboezeming'

LAREN "In een omroepomgeving als ’t Gooi is het nooit slecht om weer eens naar een nieuwe 'soap' te kijken, maar dan niet op de tv, maar in de werkelijkheid in Laren-NH.

We kunnen toch niet ontkennen dat het inmiddels een echte 'soap' aan het worden is binnen Laren. Bij een soap hoort natuurlijk een script, vermoedelijk als volgt: je start een samenwerking in de vorm van een BEL Combinatie, laat enkele bestuurders als dagelijks bestuur functioneren en benoemt drie directeuren. Vanaf de start tot op heden kommer en kwel omtrent formatie, bezetbaarheid, financiën en kwaliteit (en dan doel ik niet op de ambtenaren aan de basis, want die doen wat zij kunnen). Directeuren en managers vertrekken weer en de ambtenaren moeten de voorstelling verder garanderen.
Wat zie je dan? Een gemeente die spartelt om maar vooral zelfstandig te blijven, met financiële problemen. Als toegift dan een ondernemingsraad (OR) die geen genoegen meer neemt met overleg met de werkgever, maar zich rechtstreeks tot de gemeenteraden binnen de BEL gaat wenden.
Maar wellicht gloort er hoop voor deze soap. Er is een nieuwe, jonge, enthousiaste en energieke regisseur aangetrokken; een vaste burgemeester voor (nog steeds) zelfstandig Laren. Nu maar hopen dat deze over de nodige instrumenten beschikt om de voorstelling tot een aanvaardbare vertoning te maken."

Paul van der Maas, inwoner van Laren