Gemeente en politie paraat op weekmarkt

EEMNES De gemeente Eemnes, BOA's en de politie gaan donderdag 28 november op de weekmarkt tussen 10.00 en 16.00 uur in gesprek met inwoners over veiligheid in en om de woning.

De gemeente en politie willen bewoners bewust maken van hoe zijzelf een woninginbraak kunnen voorkomen. Op de markt krijgen zij informatie over veelgebruikte inbraakmethoden, inbraakpreventie en over de buurt-WhatsApp-groepen.


Kerstdiner
voor ouderen
2019 afgelast

BLARICUM Het traditionele kerstdiner voor ouderen, georganiseerd door en in de tuin van de Dorpskerk, gaat dit jaar niet door. De financiering voor deze activiteit komt niet rond, meldt de Dorpskerk.

Wel wordt er door Peter Santa (organisator Blaricum Music Festival) op 12 en 13 december een 'kerstconsnert' georganiseerd. Het concert, inclusief drankjes en erwtensoep, kost 49,50 euro. Het programma op 12 december bestaat uit werken van onder anderen Mozart, Schubert, Rachmaninov en Borodin, uitgevoerd door Sascha Maisky (viool), Lyda Chen Argerich (altviool), Aleksandr Khramouchin (cello) en een mysteryguest, en op 13 december door de Duitse cellist Benedict Kloeckner met solo-suites van Bach. De avonden beginnen om 18.30 uur en eindigen rond 22.30 uur.


ISK Het Gooi Film Festival
in bibliotheek

LAREN In Bibliotheek Laren vindt maandag 9 december om 13.00 uur een feestelijke vertoning plaats met korte films gemaakt door de jongeren van ISK Het Gooi in Laren: het ISK Het Gooi Film Festival.

De jonge nieuwkomers, veelal naar Nederland gekomen als vluchteling, maakten in drie dagen hun eigen film onder begeleiding van professionele filmmakers. In totaal worden er acht films vertoond. De vertoning is onderdeel van het landelijke project Ithaka Filmt. Ruim zestig jongeren deden mee aan het project. Films gratis te bekijken? Mail dan naar info@commonframes.nl.