Brugleuningen uit 'de Meent' ook in Bijvanck

BLARICUM De coalitie en Fractie van Dijk willen de karakteristieke brugleuningen die toegepast zijn in De Blaricummermeent, ook graag terugzien bij de bruggen in de Bijvanck.

"We hebben een vraag gekregen van een inwoner van de Bijvanck om hier eens over na te denken", vertelt Mieke Bakker van Hart voor Blaricum en tevens indiener van de motie Vreemd aan de orde. "Dit om de cohesie tussen de dorpsdelen te bevorderen en aangezien de hele Bijvanck integraal op de schop gaat, leek het ons een goed plan hierover een motie te maken. Wat het moet gaan kosten en om hoeveel bruggen het gaat, moet het college - op ons verzoek - gaan uitzoeken."


Maak je eigen lampion voor kerstparade

LAREN Kinderen uit Laren en omstreken kunnen vrijdag 20 december tijdens de lichtjesavond in de kerstparade meelopen met een door henzelf gemaakte lampion.

In Singer Laren wordt namelijk een speciaal lampionnenatelier ingericht waar de jeugd vanaf 17.00 uur zijn eigen lantaarn kan maken. Er wordt gezorgd voor ranja en frietjes. Daarna kunnen de kinderen om 19.00 uur aan de start van de parade verschijnen. De route loopt vanaf Singer Laren door een deel van Laren en eindigt bij het Brinkhuis in het centrum van Laren. Inschrijven voor deze lampionnenoptocht kan via lichtjesavond@bijzonderlaren.nl.


Boerenmarkt Blommenhoeve

EEMNES Bij De Blommehoeve aan de Meentweg vindt zaterdag 30 november een cadeaumarkt plaats met mooie (bio) foodproducten en leuke cadeaus.

Daarnaast is er op zaterdag 21 december een kerstmarkt. Naast cadeautjes zijn er kerststukken te koop uit het eigen atelier en oma Blom heeft weer appeltaart gebakken. Open tussen 10.00 en 15.00 uur. Gratis parkeren en toegang. "Omdat de Meentweg wordt gerenoveerd zijn we alleen bereikbaar vanaf de Eemnesser kant en niet vanaf Huizen", meldt de organisatie.