Eenzaamheid in Blaricum groot

BLARICUM Uit een onderzoek van GGD Gooi en Vechtstreek blijkt dat Blaricum ruim 2.000 eenzame mensen telt. "Van één op de vijf mensen die je tegenkomt bij de bakker is er dus eentje eenzaam", zegt Afke Nijhof, medewerker van Versa Welzijn.

Eenzaamheid komt overigens niet alleen voor onder ouderen. Elf procent van de ondervraagden - in de leeftijd van 19 tot 64 jaar - geeft aan (zeer) ernstig eenzaam te zijn en dat is hoger dan het landelijk gemiddelde. Bij ouderen boven de 65 jaar ligt dit percentage op acht, wat gelijk ligt aan het landelijk gemiddelde.
Kampt u hier ook mee? De Blaercom start binnenkort met Blaer-Kom Binnen!, een dag met diverse activiteiten voor leuke ontmoetingen en het verbreden van het netwerk.

3 Blaer-Kom Binnen!


Dwangsom voor De Kleine Prins

LAREN Het college van burgemeester en wethouders heeft kinderopvang De Kleine Prins aan de Eemnesserweg een dwangsom opgelegd.

Sinds 2017 is namelijk meerdere malen geconstateerd dat er onvoldoende beroepskrachten per kindergroep aanwezig waren. "Het is van het allergrootste belang dat de veiligheid van onze kinderen gewaarborgd is", zegt verantwoordelijk wethouder Karin van Hunnik. "Als de GGD bij een volgende inspectie constateert dat het in orde is, wordt geen boete opgelegd."