Bewonersavond verduurzamen van Bijvanck

BLARICUM De gemeente Blaricum organiseert donderdag 12 december (20.00 uur) in De Malbak een tweede bewonersavond over verduurzaming in de Bijvanck.

Tijdens deze meeting wordt ingegaan op de toekomstige warmtevoorziening en laadinfrastructuur in de wijk. Deze aspecten zijn een onderdeel van een groot reconstructieproject om de Bijvanck op te knappen. Denk daarbij aan vernieuwing riolering, aanpak wateroverlast, renovatie van het groen en reconstructie van wegen. Naar verwachting zal de totale reconstructie van de Bijvanck in 2028 gereed zijn. De insteek van de Blaricumse bestuurders is om de wijk zo veel als mogelijk klaar te maken voor de aankomende energietransitie.
De provincie Noord-Holland heeft subsidie verleend voor dit onderzoek. Het adviesbureau Over Morgen geeft over het onderzoek een toelichting.


Onverlaten vernielen feestverlichting

EEMNES Onverlaten hebben op de Patrijzenhof in meerdere tuinen de feestverlichting vernield.

Een van de gedupeerden had in een boom een snoer van een paar meter gehangen. Ze baalt stevig dat ze nu door een paar pestkoppen de lampjes in haar voortuin moet missen. Geld voor nieuwe feestverlichting heeft ze niet. Bovendien zegt ze het risico niet te willen nemen dat het opnieuw kapot gemaakt wordt.


Verkoop van kerstbomen voor KWF

EEMNES De 8-jarige Wouter en zijn vader Michiel van Eijkelenburg uit Eemnes doen in 2020 samen mee aan de Opgeven is geen optie, een KWF-actie waarbij de Alpe d'Huez op de fiets wordt beklommen.

In het kader daarvan gaan ze komend weekend van 9.00 tot 17.00 uur bij Nick Makker aan de Wakkerendijk 42 kerstbomen verkopen. Hiervan gaat een deel van de opbrengst naar het kankerfonds. Ook schenken ze warme chocolademelk en glühwein. Deze opbrengst gaat volledig naar KWF.