Kortsluiting blijkt oorzaak van grote brand

EEMNES De brand, die op 13 september jl. op het dak van een nieuwbouwwoning aan de Zuidersingel 15 is ontstaan, komt door kortsluiting in een zonnepaneelconnector. "Het is een technisch probleem dat verholpen kan worden", meldt de gemeente Eemnes.

Ook de naastgelegen woningen op nummer 13 en 17 liepen ernstige schade op. Nog altijd verblijven de bewoners elders, maar de gemeente Eemnes verwacht dat ze Kerstmis in hun eigen huis kunnen vieren. Afgelopen donderdag zijn de voorbereidingen voor het herstelwerk van de drie woningen gestart. Eerst wordt de brandschade aan de daken van de woningen hersteld, om daarna de water- en roetschade weg te nemen. "De zonne-energie-installatie moet worden vernieuwd en alle zonnepanelen worden verwijderd omdat hierachter de connectoren zitten: die worden vervangen. Alle eengezinswoningen worden preventief op veiligheid en kwaliteit gecontroleerd."

3 Brand in dak


Blaricummer
(18) verdacht
van overval

BLARICUM De 18-jarige Blaricummer die vorige week werd opgepakt voor de overval op de Attent-supermarkt in Hilversum, is weer vrij. Het OM heeft onvoldoende bewijs. Wel blijft hij verdachte in deze zaak.