Zondag 8 december is er in Laren weer een trainingswandeling voor de Gooise wandelvierdaagse.
Zondag 8 december is er in Laren weer een trainingswandeling voor de Gooise wandelvierdaagse.

Vrijdag 6 december

Body shape

8.45 uur | De Hilt Eemnes

Wil je onder gediplomeerde begeleiding op een goede en veilige manier aan je conditie werken en je spieren sterker maken, kom dan eens meedoen met onze les. Meer informatie: 06-52537228. Aanmelden is niet nodig. De eerste 4 lessen zijn gratis.

Mama Café

10.00 uur | Holleblok Huizen

Ben jij aanstaande moeder of heb je een kind onder de vier? Vind je het leuk om andere (bijna-)moeders te ontmoeten, samen ervaringen uit te wisselen en je belevenissen te delen? Dan ben je van harte welkom.

'De Cloud'

10.00 uur | Brinkhuis Laren

Onduidelijkheid over het gebruik van 'De Cloud'. Heeft u nog vragen of is iets nog niet helemaal duidelijk. Kom even naar de PC HelpdeskBEL. De helpdesk is dagelijks geopend van 10.00 - 12.00 uur.

Geef-en-neemtafel

10.00 uur | Brinkhuis Laren

De geef-en-neemtafel wordt elke week op vrijdagmorgen georganiseerd door vrijwilligers van Versa Welzijn. U kunt spullen een tweede kans geven door iets mee te brengen en/of mee te nemen van de tafel.

Spelmiddagen

15.00 uur | Oranje Weeshuis
Huizen

Elke eerste vrijdag van de maand bent u als mantelzorger samen met uw naaste met dementie van 15.00 – 16.30 uur van harte welkom voor een gezellige spelmiddag in de Dementheek Thuis in Dementie. Er zijn geen kosten aan deze activiteit verbonden.

Zaterdag 7 december

Groet en ontmoet

14.00 uur | Bruna Centrum Huizen

Maria Boonzaaijer is de schrijfster van 'Het litteken van Vossensteyn'. Het speelt zich beurtelings af in Twente en Amsterdam tijdens de Duitse bezetting.

Huizen (be)Zingt Advent

18.50 uur | Kruiskerk Huizen

Het Urker kinderkoor Klein maar Dapper zingt o.l.v. Daniel Post en de Chr. Gem. Zangver. Maranatha uit Ermelo o.l.v. Wilbert Magre. Carina Bossenbroek: panfluit, spreker: Andries Knevel.

Zondag 8 december

Trainingsgroepswandeling

9.30 uur | SV Laren

Elke 2e zondag tot april 2020, voorbereiding voor de wandelvierdaagse. De tweede najaarsgroepswandeling (ca. 18 km) van de Stichting Wandelvierdaagse het Gooi voert de wandelaars richting Huizen en Blaricum. Inschrijving vanaf 8.45 uur. Kosten € 3,50.

Koffieconcert try-out

11.30 uur | Papageno Huis Laren

'Het jaar 250 na Beethoven' met Floris Kortie en Vera Kooper. Kom binnen in het Papageno Huis en geniet van klassieke muziek. Iedere zondag van 11.30 - 12.30 uur. Entree € 8,- incl. 1 drankje. Tickets kunt u, tot zaterdag voor het concert 12.00 uur, boeken via de link naast de datum op www.papageno.nl/papageno-huis/koffieconcerten.

Rouwcafé Gooi en Eemland

13.30 uur | De Schoter Eemnes

In het laatste rouwcafé van dit jaar staan herinneringen centraal; iets wat geweest is opnieuw een plek geven. De workshop wordt verzorgd door ritueelrouwbegeleider Margot van Woensel.

Ineke's Inloop

13.30 uur | Holleblok Huizen

Gezellig samen een praatje maken, een spelletje spelen, creatief bezig zijn of puzzelen. Meer informatie: Ineke Hilgersom, ien.hilgersom@gmail.com.

Zondagsoos

14.00 uur | TijdvoorMeedoen
Huizen

Hebt u op de zondagmiddag ook vaak zin in een praatje, onder het genot van een kopje koffie of thee? Dan bent u welkom in Het huis van de Buurt. Iedere zondagmiddag van 14.00 tot 16.30 uur staan de koffie en thee voor u klaar. 035-8873470.

Maandag 9 december

Wandelen

9.00 uur | Holleblok Huizen

Wandelen met Willemijntje. U wandelt ongeveer een uur in uw eigen tempo, geschikt voor alle leeftijdsgroepen. Na afloop kunt u gezellig koffie of thee drinken in wijkcentrum. Meer informatie: Janny Hospers, jhospers@versawelzijn.nl.

Snuffelkast

9.00 uur | Holleblok Huizen

Een snuffelkast mettweedehand baby/kinderkleding in de maten 50 tot ongeveer maat 152 en een klein gedeelte volwassen maten. Elke maandag geopend van 9.00 tot 12.00 uur.

Inloopspreekuur

9.00 uur | 't Visnet

Heeft u vragen over zorgtaken, opvoeding, onderwijs, wonen, werk of inkomen? En zoekt u iemand die met u meedenkt en naast u staat? Dan kunt u gratis hulp krijgen van een onafhankelijke cliëntondersteuner. 035-3030164 | hbel@mee-ugv.nl.

Pilateslessen

9.15 uur | Bewustzijnscentrum Bala Huizen

Pilates is een lichte trainingsvorm om het lichaam soepel en sterk te maken. Ook geschikt voor senioren om beter te bewegen in dagelijkse bezigheden. Train samen in een kleine groep met persoonlijke aandacht.

Kerstweek

10.00 uur | Visio Elisabeth
Kalishuis Huizen

Koninklijke Visio tovert het Elisabeth Kalishuis van 9 t/m 13 dec. om tot een gezellige kerstmarkt. Hier bent u tussen 10.00 en 15.00 uur zéér welkom bij sfeervolle kraampjes, voor de heerlijkste lekkernijen en prachtige (live)kerstmuziek.

PC Helpdesk BEL

10.00 uur | Brinkhuis Laren

Voor al uw vragen en/of problemen met uw pc, tablet of smartphone. Een team van enthousiaste, deskundige vrijwilligers staat voor u klaar. Zie ook: www.pchelpdeskbel.nl. Elke maandag, dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdag geopend van 10.00 tot 12.00 uur.

Yoga voor senioren

12.30 uur | Holleblok Huizen

Yoga is geen sport maar een levenswijze en voor iedereen toegankelijk. Ervaring is niet belangrijk. Het bestaat uit yogahoudingen die worden uitgevoerd in combinatie met ademhalingsoefeningen en meditatie. Gylia Farkas, 06-22567985.

Kringloopwinkel

13.30 uur | Servitas Huizen

Onze gezellige kringloopwinkel aan de Poolvos 2 te Huizen is geopend op maandag en dinsdag van 13.30 tot 16.00 uur. U vindt bij ons heel veel leuke spullen tegen spotprijsjes.

Darten

19.30 uur | Holleblok Huizen

Wekelijks op maandagavond kan je darten van 19.30 tot 23.00 uur. Een gezellige avond waar iedereen welkom is voor een leuke dartcompetitie.

Dinsdag 10 december

Gymnastiek voor senioren

9.00 uur | Holleblok Huizen

Elke dinsdagochtend een uur gym. Van 9.00 tot 10.00 uur of van 10.00 tot 11.00 uur. Na afloop geniet u van een heerlijk kopje koffie of thee en praat u gezellig na. Meer informatie Janny Hospers, 035-3034635.

Schrijfcafé

19.30 uur | Bibliotheek
Laren-Blaricum

Een schrijfcafé voor iedereen die van schrijven houdt. Met dit initiatief biedt de bibliotheek twee uur schrijfplezier onder begeleiding van schrijfdocent Marjan Leunissen. Vooraf aanmelden via schrijfcreaties.nl.

Bridge

19.30 uur | The Pride Huizen

Bridge is niet alleen voor de oudere, maar ook voor de jongere garde en stimuleert op een ontspannen manier de hersenen. Bij Doublet zijn beginnende en gevorderde bridgers van harte welkom.

Woensdag 11 december

Naai-en-taalcafé Nieuwe Jurk

13.00 uur | Holleblok Huizen

Gezellig met vrouwen uit de buurt samen mooie dingen maken. Elkaar leren naaien, haken of breien. En daarbij de Nederlandse taal oefenen met elkaar. En vooral veel gezelligheid en nieuwe vriendschappen! Nazya Guelcher, nguelcher@versawelzijn.nl.

Lezing

19.30 uur | De Blaercom Blaricum

'De Juwelen uit de Schatkamer van de Tsaren'. Een lezing door Lika Smirnova over de tentoonstelling in de Hermitage in Amsterdam.

Donderdag 12 december

Oriëntatie vrijwilligerswerk

10.00 uur | De Malbak Blaricum

Versa Vrijwilligerscentrale BEL geeft van 10.00 - 11.00 uur informatie over de mogelijkheden van vrijwilligerswerk.

Seniorencafé ASGM

10.30 uur | Insolar Huizen

In december slechts 1 keer en de laatste keer bij Insolar. U komt toch ook en brengt iemand mee en maakt kennis met andere mensen? Consumpties zijn voor eigen rekening. Ook niet-leden van ASGM zijn welkom.

Handwerkatelier Knipoog

14.00 uur | De Schoter Eemnes

Voor handwerkliefhebbers. U kunt uw eigen stof en patronen meebrengen; breien, haken, borduren is allemaal mogelijk, naaimachines aanwezig. Iedereen is welkom en de middag is gratis.

Tim Hartog ‘Schadevrije Jaren’

20.15 uur | Brinkhuis Laren

Hartog deed mee aan het VARA Leids Cabaret Festival in 2015 en haalde daar de finale, waarin hij werd geprezen om zijn teksten die soms indringend en subtiel waren. Hij was onder andere te zien op Lowlands, Oerol en het International Comedyfestival Rotterdam.

Vrijdag 13 december

Wandelchallenge

10.30 uur | Blaricum Oude Dorp, Bijvanck Blaricum, Theetuin Eemnes, De Biezem Laren

Wekelijks wandelen de beweegcoaches van Sportief en Gezond BEL. Wil je een keer mee wandelen? Stuur een mailtje naar daniel@sportiefengezondbel.nl, iedereen van elk niveau is welkom.

Kerstconcert Laren 2019

19.30 uur | Johanneskerk Laren

Op 13 december 19:30 het Kerstconcert Laren 2019 in de Johanneskerk. Met Larens Vrouwenkoor Octimbre, Common Ladies, Jeugdkoor van Zangschool Utrecht, piano, harp en sopraansoliste. Kaarten via info@lw-oase.nl of via 06-12229540 (€ 12, 50).

Zaterdag 14 december

Pip Alblas in Concert

11.00 uur | Brinkhuis Laren

Pip Alblas (1996) is een singer-songwriter. Ze haalt haar inspiratie uit muziek van Ed Sheeran, Ilse DeLange, Meghan Trainor en Jason Mraz.

Winterwandeling

14.00 uur | Huizer Museum

Winterwandeling door het Oude Dorp van Huizen. Laat u verrassen door de gids die u alles over het oude Huizen kan vertellen en kan laten zien. Start 14.00 uur vanaf Huizer Museum, Achterbaan 82. Kosten € 4,- p.p.

Marathontraining

19.30 uur | Zuidwal Huizen

Altijd al een keer een marathon willen lopen maar weet je niet hoe je daarvoor moet trainen? Meld je nu aan. Contact via e-mail: marathon@avzuidwal.nl.