Enquête onder burgerpanel over onderhoud

EEMNES Het integraal beheer in de openbare ruimte in de BEL-gemeenten wordt in 2020 uitbesteed. "In het nieuwe contract dat we in 2020 aangaan wordt de aannemer afgerekend op de kwaliteit. We hadden nu een frequentiebestek en het nieuwe bestek gaat om kwaliteit (hoe ziet het eruit). Het wordt - ook voor de mensen van de BEL Combinatie - een heel andere manier van werken. De verwachtingen zijn dan ook hooggespannen", aldus het college van Eemnes.

Het budget voor het groenonderhoud in Eemnes wordt verdubbeld (van 300.000 naar 600.000 euro). Het stadje wordt ook onderverdeeld in categorie A, B en C. Onder A vallen het centrum, maar ook het kerkhof, de Minnehof, de sportboulevard en Laarderweg; deze werkzaamheden worden door de eigen buitendienst uitgevoerd. Categorie B ('buitengebied') en C (de zogenaamde 'pareltjes', zoals de middenberm van de Stadswijksingel, de Verlegde Laarderweg en de koeienrotondes) worden uitbesteed. De gemeente gaat binnenkort onder het vaste burgerpanel (bestaande uit circa 700 mensen) een enquête houden over het openbaar groen. Volgend jaar wordt deze groep nogmaals hierover bevraagd. Meedoen aan het burgerpanel? Check burgerpaneleemnes.nl.


Brand in dak

Vervolg voorpagina

De woningen zijn voorzien van in het dak geïntegreerde zonnepanelen. "Deze zonnepanelen voldoen aan de normen en regelgeving NEN 1010. De brand is ontstaan door een combinatie van twee factoren. De in het dak geïntegreerde zonnepanelen zijn serieel aangesloten op de omvormer. Serieel wil hier zeggen dat er steeds een hoeveelheid spanning en stroom bij komt. Dit heeft in deze situatie geleid tot hoge temperaturen in de hier gebruikte connectoren. Deze technische problemen kunnen beide verholpen worden. Ook worden preventieve maatregelen genomen om een dergelijke situatie in de toekomst te voorkomen", meldt de gemeente Eemnes. Bouwconcern Van Wijnen neemt een preventieve maatregel om de veiligheid te waarborgen door het plaatsen van brandwerend materiaal. Bij de eengezinswoningen worden maatregelen getroffen om de spanning en de temperatuur niet op te laten lopen: als er toch kortsluiting ontstaat, schakelt de aardlekschakelaar direct de elektra uit.