'Buitengewone' Herderstocht

EEMNES De traditionele Herderstocht, georganiseerd door de vier kerken van Eemnes/Laren, vindt plaats op zaterdag 21 december tussen 16.30 en 19.00 uur. Elke tien minuten vertrekt er een groep. Het thema dit jaar is 'Een buitengewone kerst'.

Via een wandeling in het donker, waarbij de deelnemers de lichtjes gaan volgen, komen zij oog-in-oog te staan met een aantal scènes van het kerstverhaal. Net als andere jaren zijn er ook dit jaar weer verrassingen onderweg en kunnen jong en oud aan het einde van de route genieten van glühwein of warme chocolademelk. Kaartjes à 2 euro (kinderen tot 4 jaar gratis) voor dit evenement kunnen vanaf donderdag 12 december gekocht worden bij Primera in winkelcentrum De Minnehof. De vertrektijden verschillen per groep (maximaal 30 personen) en op het ticket staat de vertrektijd. De route, die circa een uur duurt, is goed begaanbaar. Startpunt is gebouw De Wel vlak bij de Hervormde Kerk. Kinderen kunnen zondag 15 december om 10.00 uur in De Wel een lampion maken. Ook wordt er dan een verhaal verteld. De leiding van de kinderdienst is er om iedereen te helpen.


Singalong met De Weidevogels

EEMNES Het Eemnesser koor De Weidevogels, met 1652 jaar zangervaring aan boord, zingt zondag 15 december van 15.00 tot 16.00 uur bij De Groene Afslag aan de Amersfoortsestraatweg. Gratis toegang.


'Mijn Eemnes' startexpo Huis van Eemnes

EEMNES De programmaraad van het Huis van Eemnes organiseert in het kader van de opening van deze bijzondere woonkamer de openingsexpositie 'Mijn Eemnes'. Alle Eemnessers ouder dan 18 jaar die graag schilderen, tekenen, fotograferen of op een andere manier schilderijen, collages en dergelijke maken, mogen hieraan meedoen.

Het werk mag maximaal 1 bij 1 meter zijn en de presentatie moet op doek zijn. Een commissie van de programmaraad kiest uit de inzendingen de kunstwerken die tentoongesteld gaan worden. Aanmelden voor 19 december via m.kropman@planet.nl. De werken worden vanaf 25 januari tentoongesteld.