Gezellig shoppen in Oude Dorp

BLARICUM In het Oude Dorp wordt het zaterdag 14 december extra gezellig.

De Blaricumse Ondernemersvereniging (BOV) organiseert tussen 13.00 en 16.00 uur diverse activiteiten. Zo kan het publiek een ritje met een arrenslee maken, zingt er een kerstkoor en is de Kerstman aanwezig. Centrale punt is de muziektent.


Volkskerstzang in Nicolaaskerk

EEMNES In de R.K. Nicolaaskerk aan de Wakkerendijk 58 vindt dinsdag 17 december om 19.30 uur weer de Volkskerstzang plaats. De kerk is open vanaf 19.00 uur. Het thema is 'Maak je sterk voor elkaar'.

"Het is een jaarlijkse traditie om als inwoner van Eemnes in de kerstsfeer te komen. Er worden weer vele bekende kerstliederen gezongen en er kan geluisterd worden naar prachtige liederen en muziek", meldt de organisatie.
Aan deze productie wordt meegewerkt door onder meer het grootprojectkoor Let's Go Caroling en het Vocaal Dubbelkwartet, beide onder leiding van Paul Snoek en het muziekkorps van het Leger des Heils korps Hilversum. Verder zijn aanwezig ds. Job de Bruijn (PKN-gemeente Laren-Eemnes), pastor Wies Sarot (R.K. Heilige Nicolaasparochie) en Ben Griffioen namens de Evangelische gemeente. Ook zal burgemeester Roland van Benthem van de partij zijn, en is de mooie kerststal te bewonderen.


Kiwanis-pie op kerstmarkt

LAREN Kiwanis verkoopt op de Larense kerstmarkt - komende vrijdag, zaterdag en zondag - heerlijke pie (hartige taart) uit grootmoeders keuken. Ze zijn gevuld met rundvlees, kipfilet of fetakaas.

De netto-opbrengst is bestemd voor onder andere het leesproject dat in samenwerking met de bibliotheek en het Brinkhuis voor kinderen wordt opgezet. Ook wordt geld ingezameld voor geestelijk en lichamelijk gehandicapte kinderen van de Amerpoort in Baarn. In de gezellig ingerichte tent wordt door de Larense Kiwanians ook een glaasje glühwein geschonken.