'Praten over brugleuningen is dieptepunt'

BLARICUM De VVD stemde vorige week tegen de motie van Hart voor Blaricum (HvB), die samen met DAB, Fractie Van Dijk en CDA een onderzoek door het college wenst om erachter te komen of de brugleuningen in De Blaricummermeent ook in de Bijvanck doorgevoerd kunnen worden.

De motie werd aanvaard, maar de VVD stemde tegen. Fractievoorzitter René Wiegel vroeg om een stemverklaring en noemde deze motie een absoluut dieptepunt. Niet een beetje flauw? "Nou echt niet. We krijgen elke vergadering te horen dat er geen ambtelijke capaciteit is en toch komen de coalitiepartijen met dit ideetje....? En waarom nu net voor de renovatie van de Bijvanck. Maar ach, weer een onderzoekje voor de publiciteit. Ten tweede moet je je afvragen of die raadsleden niet beter ambtenaren kunnen worden. Nadenken over de RES (Regionale Energiestrategie) en Omgevingsvisie is lastig; dan praten we maar liever over de kleur en uitvoering van een brugleuning."

Echt niet nodig

Mieke Bakker (HvB) vindt het jammer dat de motie onderuit gehaald werd. "Ze hoeven het er niet eens te zijn, maar om op een dergelijke manier te reageren was toch niet echt nodig. We hebben nadat wij het idee over de brugleuningen via een inwoner hadden gekregen het idee doorgespeeld naar de werkgroep Verbindingen. Die gaf aan zich alleen te concentreren op de verbinding Bijvanck-Oude Dorp. Wij hebben toen besloten een motie te maken om te onderzoeken of er in de Bijvanck draagvlak is voor het idee. Een verbinding tussen De Blaricummermeent en de Bijvanck lijkt ons ook wenselijk. Wij hebben bewust niets gezegd over waar en hoeveel bruggen. Waar we zelf aan denken is bijvoorbeeld de brug tussen winkelcentrum en Malbakplein. Dit is een hele geschikte brug en midden in de Bijvanck. We willen op dit moment niets anders dan een onderzoek naar draagvlak, bijvoorbeeld via een digitale enquête."