Wanda Dijkstra komt naar Eemnes.
Wanda Dijkstra komt naar Eemnes. Foto: Ester Overmars

Oudejaarsconference door Wanda Dijkstra in Hasselbak

EEMNES Cabaretière Wanda Dijkstra speelt in het weekend voor kerst de oudejaarsconference Omdat het kan in De Hasselbak 1D aan de Hasselaarlaan. Voor de regie tekent Annelies Kaan. In deze cabaretvoorstelling kijkt Dijkstra terug op het afgelopen jaar, zowel op de actualiteiten als op haar eigen leven. Ze zoekt de lach en de traan, en spaart zichzelf niet.

Omdat het kan is de tweede solo van Dijkstra, die vorig jaar met haar voorstelling Het moet wel leuk blijven haar entree maakte in het cabaret. Na twintig jaar musical, toneel en improvisatie wilde ze graag in haar eentje op de planken met verhalen en grappen. Het moet wel leuk blijven was een succes en dat stimuleerde Dijkstra om verder te gaan met cabaret. De voorstelling Omdat het kan is ook toegankelijk voor doven en slechthorenden die de Nederlandse gebarentaal gebruiken. Hiervoor staat doventolk Melany Mol paraat.

De voorstelling wordt viermaal gespeeld: op 20, 21 en 22 december om 20.30 uur en op 22 december ook om 15.00 uur. Kaarten kosten 15 euro en kunnen gereserveerd worden via www.hasselbak.nl.