Naleven van drank- en horecawet

Vervolg voorpagina

Afgelopen week en weekend was het rustig op de ijsbaan. Deze constatering en de coöperatieve houding van de exploitant hebben bijgedragen aan dit besluit, meldt de gemeente in een persbericht. Mocht er aanvullende informatie binnenkomen - de Rijksrecherche heeft de zaak nog altijd in onderzoek - die het noodzakelijk maken om de maatregelen weer aan te scherpen, dan zal de burgemeester dit doen.

Zuiplappen

Van Uden blijft erbij dat het personeel die bewuste 8 december naar eer en geweten heeft gehandeld. "We handelden uit ervaring en onderbuikgevoel. De bedrijfsleider heeft de 19-jarige man (afkomstig uit Marknesse, red.), die óók bij ons heeft gedronken, gezegd dat hij beter naar huis kon gaan. Wij hebben op een gegeven moment besloten hem geen drank meer te geven; dat hadden we misschien eerder kunnen doen. Rond de klok van 20.00 uur verliet hij ons terrein echter relatief rustig. De barmanager kreeg zelfs een omhelzing van hem. Naar ons idee - en dat vinden we nog steeds - was er geen reden om de politie te bellen, maar omdat hij richting 't Bonte Paard liep hebben we uit goede bedoelingen wel daarheen gebeld." Hij vindt het storend en niet fair dat er gezegd is dat er constant dronken mensen van de ijsbaan naar het café schuin aan de overkant lopen. "Alsof hier alleen maar zuiplappen zijn!"

Weer vechten

Hij is overigens wel benieuwd of de gemeente Laren maatregelen richting de eigenaar van 't Bonte Paard gaat nemen, waar afgelopen vrijdagavond - binnen een week tijd - opnieuw een vechtpartij heeft plaatsgevonden. Daarbij raakten twee personen gewond. "Er is geen aangifte gedaan en de personen die zijn geslagen wilden verder ook geen controle door de ambulance. We hebben geen personen aangehouden", laat een politiewoordvoerder weten.
Burgemeester Nanning Mol laat weten dat er geen link is tussen de ijsbaan en de vechtpartij van afgelopen vrijdagavond in 't Bonte Paard. Wel kondigt hij aan om het toezicht op de naleving van de drank- en horecawet in Laren op te schroeven. Ook is na constructief overleg met omliggende horeca, waarbij is gesproken over evenementen, overlast en inzet van beveiliging, afgesproken om voortaan periodiek overleg tussen de horeca en de gemeente te laten plaatsvinden.