Oude bomen worden vanaf 6 januari opgehaald.
Oude bomen worden vanaf 6 januari opgehaald. Foto: Marieke van Veen

Wijzigingen ophalen van huisvuil rond de feestdagen

REGIO De feestdagen komen eraan en dat betekent een aantal tijdelijke wijzigingen in het ophalen van afval en de openingstijden van de scheidingsstations. We zetten ze even op een rijtje.

Op dinsdag 24 en dinsdag 31 december sluiten de scheidingsstations in Hilversum, Bussum, Huizen en Weesp om 15.00 uur. Tussen Kerstmis en oud en nieuw zijn de scheidingsstations zoals gebruikelijk geopend.
De inzameling van woensdag 25 december verschuift naar dinsdag 24 december en van donderdag 26 december naar vrijdag 27 december. GAD: "Op die dinsdag en vrijdag halen wij bij meer woningen dan normaal het afval op. Hierdoor komen we mogelijk later de bak legen dan de mensen gewend zijn. Dit kan uitlopen tot 21.00 uur."
Vanaf 6 januari start de GAD met het ophalen van de kerstbomen. Omdat de kerstbomen worden verwerkt tot biomassa en compost, kunnen alleen kerstbomen zonder versiering en zonder pot of houten kruis worden meegenomen. Op woensdag 8 en 15 januari rijdt de wagen door De Blaricummermeent en op donderdag 9 en 16 januari door Laren en Blaricum, inclusief Bijvanck.

Meer informatie op www.gad.nl.