De burgemeester snijdt samen met mevrouw Krijnen en de heer Veltman de taart aan.
De burgemeester snijdt samen met mevrouw Krijnen en de heer Veltman de taart aan. Foto: JR

Feestelijke opening van vernieuwde Torenhof Blaricum

BLARICUM De vernieuwde Torenhof, onderdeel van Vivium Zorggroep, is donderdag feestelijk geopend. Burgemeester Joan de Zwart-Bloch sneed samen met bewoners mevrouw Krijnen en de heer Veltman een enorme taart aan en bracht vervolgens een champagnetoost uit.

Somatisch verpleeghuis Torenhof aan de Torenlaan is geen traditioneel verzorgingshuis maar een comfortabel thuis geworden dat in tien maanden tijd - het was volgens directeur Marjolein Brüning best een ingewikkeld proces - verbouwd is. Lovende woorden voor de begeleiders van de renovatieklus, maar ook voor de bewoners, die nagenoeg niet hebben gemopperd en vriendelijk bleven, en het Goois Bouwbedrijf dat de klus - waarin ook heel veel groot onderhoud is meegenomen - van 2,5 miljoen euro voor zijn rekening nam. Met als resultaat: "Een prachtige nieuwe woonplek met een prachtige uitstraling en mooie schilderijen. De appartementen - in totaal 64 - zijn gerenoveerd en hebben fijne badkamers. Het is allemaal fantastisch", zei Godfried Verkerk (raad van bestuur) in zijn toespraak.
Ook is de brandveiligheid naar een hoger niveau getild en beschikt de nieuwe fysioruimte over een zogenaamd labyrinth waar bewoners op de fiets de hele wereld kunnen ontdekken. Ze hoeven enkel op te stappen en een keuze voor een van de 1600 verschillende plekken te maken. Het grote voordeel? Als ze afstappen, zijn ze direct weer thuis. Voor het eerst in de Vivium-geschiedenis is er nu ook een appartement voor een kwetsbaar echtpaar. Mét een geluidsdichte tussendeur, zodat de studio's ook afzonderlijk gebruikt kunnen worden.

Verbinding

Burgemeester Joan de Zwart-Bloch is blij dat de Torenhof voor Blaricum behouden is gebleven. "Het is ongelooflijk mooi om zo dicht bij het dorp deze voorziening te hebben, waar ook inwoners, vrienden en familie terechtkunnen om samen met de bewoners een kop koffie te drinken of te eten, zodat we met elkaar in verbinding blijven. Het ziet er echt fantastisch uit. Het enige waar omwonenden, ik ben daar één van, iets van hebben gemerkt, is de kap van de bomen. Maar nu kunt u prettig van u af kijken en wij kunnen u nu ook wat meer zien. Dat nodigt misschien uit om vaker naar binnen te gaan", zei burgermoeder van Blaricum enthousiast.

Voor de locatie Torenhof is Vivium op zoek naar nieuwe collega's. Geïnteresseerden kunnen een kijkje nemen op ikwilwerkenbij.vivium.nl/vacatures-torenhof-blaricum