Larense dame krijgt gewenste 'kerstdate'

LAREN Op de kerstdate-oproep van een 67-jarige dame uit Laren zijn vele - bijna tien! - hartverwarmende reacties binnengekomen. Van mannen en vrouwen, jong en oud. Duidelijk is dat heel veel mensen het hart op de juiste plaats hebben zitten.

"Helemaal mee eens: niemand hoeft alleen te zijn met kerst. Ik maak met plezier een afspraak", mailt een lezeres. Een 18-jarige jonge vrouw werd ook geraakt door de oproep. Ze zou de dame in kwestie graag een zelfgemaakte kerstkaart willen sturen zodat ze toch iets voor haar kan betekenen. Een andere vrouw - bijna 65 jaar oud en getrouwd - meldde zich ook: "Misschien wil ze wel mee naar de nachtmis of komen ontbijten op eerste kerstdag, of iets leuks samen gaan doen." Ook werd ze door Stichting Met je hart uitgenodigd voor de kerstlunch bij een restaurant in Blaricum.

Een vrijwillige kok schrijft: "Mevrouw mag zo bij ons aanschuiven op tweede kerstdag hoor. Lijkt ons in ieder geval gezellig en leuk." Een andere lezeres oppert de app van klup, een app voor 55-plussers die tegenwoordig ook te bereiken is via www.kluppen.nl; de eerste maand is gratis. Via deze app kunnen gelijkgestemden elkaar ontmoeten.

Conclusie: mevrouw hoeft de kerstdagen niet in eenzaamheid door te brengen. De mailtjes hebben haar bereikt en ze maakt zelf de keuze met wie ze iets wil gaan ondernemen.


A27 dicht door kettingbotsing

EEMNES Op de A27 (Hilversum richting Almere) zijn zaterdagmiddag rond vier uur zeven auto's op elkaar gebotst.

Dit gebeurde tijdens plotseling noodweer, waarbij het wegdek binnen een mum van tijd bezaaid lag met hagelstenen. Er vielen twee gewonden. Naast meerdere ambulances werd ook de brandweer gealarmeerd.