Geef-en-neemtafel Brinkhuis Laren.
Geef-en-neemtafel Brinkhuis Laren.

Vrijdag 20 december

Powerwalking

9.00 uur | Clubhuis Sportief
Hardlopen Huizen,
De Trappenberg Huizen

Onder begeleiding van een trainer wandel je op een stevig tempo, afgewisseld met spierversterkende oefeningen. Dankzij de natuurlijke vorm van beweging geschikt voor iedereen. Meld je snel aan voor een gratis proefles of kijk voor meer informatie op www.sportiefhardlopenhuizen.nl/sportiefwandelen.html.

PC Helpdesk BEL

10.00 uur | Brinkhuis Laren

Voor al uw vragen en/of problemen met uw pc, tablet of smartphone. Een team van enthousiaste, deskundige vrijwilligers staat voor u klaar, zie ook www.pchelpdeskbel.nl. Elke maandag, dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdag van 10.00 tot 12.00 uur.

Geef-en-neemtafel

10.00 uur | Brinkhuis Laren

De geef-en-neemtafel wordt elke week op vrijdagmorgen georganiseerd door vrijwilligers van Versa Welzijn. U kunt spullen een tweede kans geven door iets mee te brengen en/of mee te nemen van de tafel.

Mama Café

10.00 uur | Holleblok Huizen

Ben jij aanstaande moeder of heb je een kind onder de vier jaar? Vind je het leuk om andere (bijna-)moeders te ontmoeten, samen ervaringen uit te wisselen en je belevenissen te delen? Dan ben je van harte welkom.

Wandelchallenge

10.30 uur | Blaricum Oude Dorp, Bijvanck Blaricum, Theetuin Eemnes, De Biezem Laren

Wekelijks wandelen de beweegcoaches van Sportief en Gezond BEL. Wil je een keer meewandelen? Stuur een mailtje naar daniel@sportiefengezondbel.nl. Iedereen, van elk niveau, is welkom.

Taalcafé

13.30 uur | Bibliotheek Huizen

Wil je de Nederlandse taal oefenen en spreek je weinig Nederlanders ? Dan ben je hartelijk welkom op de tweede verdieping van de bibliotheek. Van 13.30 uur tot 15.00 uur praten we gezellig met elkaar bij een kopje koffie of thee.

Kerstbingo

14.30 uur | Johanneshove Laren

Speel gezellig met de andere buurtbewoners en wie weet wint u nog wat. Deze maand in het thema van de feestdagen.

Proefavond

20.00 uur | Blaricummermeent
Blaricum

Proefavond van een zestal bieren van de Gooimeer Brouwerij.

Kerstconcert

20.00 uur | St. Vituskerk Blaricum

Uitvoerenden zijn het Goylants Kamerkoor o.l.v. Bas Halsema, het St. Ceciliakoor o.l.v. Bas Groenewoud, organist Richard Vos en het blazersensemble Hoog van de Toren. De toegang is vrij, er is een collecte bij de uitgang.

Oliebollentoernooi

20.00 uur | De Kloef Huizen

Hebt u altijd al willen tafeltennissen? Of hebt u in het verleden getafeltennist? Meldt u zich dan aan voor het Oliebollentoernooi, ook niet-leden! Neemt u sportkleding en schoenen mee (geen zwarte zolen), batjes zijn eventueel vanuit de vereniging beschikbaar. U kunt zich opgeven via het inschrijfformulier in onze kantine of door u op te geven via tcstoernooien@ttvhuizen.nl. Deelname is gratis.

Klankhealing(lig)concert

20.30 uur | De Engel-Vrijzinnig Huizen

Met de klanken en resonanties van diverse inheemse instrumenten uit verschillende werelddelen zoals de didgeridoo, klankschalen, Chinese gong, sjamanentrommels, rainsticks, waterphone enz.

Zaterdag 21 december

Repair Café

10.00 uur | De Schoter Eemnes

Gratis expertise en reparatie van huishoudelijke apparatuur en kleding.

Gospelkoor

12.00 uur | Het Kunstkantoor
Huizen

Gospelkoor Good News zingt tussen 12.00 en 14.00 uur in de Pop-up Herberg. Onder het genot van een kopje koffie of thee kunt u luisteren naar en meezingen met kerstliederen als Silent night, O come, all ye faithful en Mary's boy child.

Kerstknutselen

14.30 uur | Huizer Museum

Kom gezellig kerstkaarten, engeltjes of ijspegels maken. Leeftijd: ca. 4 - 12 jaar. Kosten: € 5,- incl. alle materialen. Aanmelden via receptie@huizermuseum.nl of 035-5250223.

Festival of Lessons and Carols

19.00 uur | St. Jans Basiliek Laren

Het festival is een kerstviering naar Engels voorbeeld; de lezingen en Christmas carols vertellen samen het aloude kerstverhaal. Projectkoor Choral Evensong & Vocaal Dubbelkwartet o.l.v. Paul Snoek, m.m.v. Wybe Kooijmans.

Eindejaarsfeest

19.00 uur | Impuls Jongerencentrum Eemnes

Spectaculair eindejaarsfeest met DJ Crumbl en DJ Fulldstep. Ben je tussen de 10 en 15 jaar en houd je van helemaal losgaan op vette beats? Kom naar Impuls en neem je vrienden mee.

Xmas Edition

21.30 uur | De Krachtcentrale
Huizen

Schitter op de dansvloer in je mooiste outfit of 'Elf yourself' in je foutste kersttrui! Hosted by DJane Féline.

Kerstgala

20.30 | Dance-Point Huizen

Het belooft weer een fantastische avond te worden met een welkomstdrankje, heerlijke hapjes, maar ook twee geweldige demonstraties van o.a. een toppaar uit de Nederlandse competitie. De dresscode voor deze avond is gala. De prijs van de kaarten is € 12,50 p.p., nu verkrijgbaar. Op de avond zelf, aan de deur, kosten de kaarten € 15,- (mits niet uitverkocht). Meer informatie op www.dance-point.nl of 035-5257040. Havenstraat 305d te Huizen.

Zondag 22 december

Koffieconcert

11.30 uur | Papageno Huis Laren

Sergio Sanchez (klarinet) en Blanca Sanchez (altviool) geven een concert. Kom binnen in het Papageno Huis en geniet van klassieke muziek. Iedere zondag van 11.30 - 12.30 uur. Entree € 8,- incl. 1 drankje. Tickets kunt u, tot zaterdag voor het concert 12.00 uur boeken via de link naast de datum op https://www.papageno.nl/papageno-huis/koffieconcerten.

Ineke's Inloop

13.30 uur | Holleblok Huizen

Gezellig samen een praatje maken, een spelletje spelen, creatief bezig zijn of puzzelen. Meer informatie: ien.hilgersom@gmail.com.

Kerstconcert

15.00 uur | Johanneskerk Laren

Het Blaricums Gemengd Koor geeft zijn jaarlijkse kerstconcert. Liederen van o.a. Rutter, Schubert, Saint-Saëns en carols zullen de revue passeren. Er is samenzang en een intermezzo van dwarsfluit en piano. Entree € 8,-. Kaarten verkrijgbaar aan de kerk. Reserveren via www.bgk-koor.nl.

Familievoorstelling (4+)

16.00 uur | Dorpskerk Blaricum

Interactieve kindervoorstelling (m.m.v. het Vrolijk Theater) rondom het kerstverhaal met handpoppen Paula en Bongo. Entree gratis (inzameling bij de uitgang). Meer informatie op protestantsegemeenteblaricum.nl.

Maandag 23 december

Snuffelkast

9.00 uur | Holleblok Huizen

Een snuffelkast met tweedehands baby/kinderkleding in de maten 50 tot ongeveer maat 152 en een klein gedeelte volwassen maten. Tegen kleine prijzen worden deze kleren verkocht. Elke maandag geopend van 9.00 tot 12.00 uur.

Yoga voor senioren

12.30 uur | Holleblok Huizen

Yoga is geen sport maar een levenswijze en voor iedereen toegankelijk. Ervaring is niet belangrijk. Het bestaat uit yogahoudingen die worden uitgevoerd in combinatie met ademhalingsoefeningen en meditatie. 06-22567985.

Kerstfakkelspeurtocht

15.45 uur | Oude Kerk Huizen

Voor alle kinderen van groep 3 t/m 8 van de basisscholen wordt een kerstfakkelspeurtocht georganiseerd. 's Avonds is op het kerkplein de afsluiting met een kerstvertelling.

Kerstdiner

17.30 uur | De Bongerd Eemnes

Het traditionele kerstdiner van seniorenvereniging De BasBEL. Kom ook meegenieten!. Bij overtekening is er ook een middagkerstdiner. Meldt u zich aan via secretaris@BasBEL.nl, 035-5316079.

Dinsdag 24 december

Kerstsamenkomst

20.00 uur | Kruiskerk Huizen

Peace, Hope and Joy: kerstavond met gospelkoor Tin Speransa o.l.v. Marcel Koning. Dit enthousiaste koor neemt u mee in het verhaal dat zij graag aan iedereen willen vertellen: Jezus is de Hoop voor de wereld! Spreker is ds. Arenda Haasnoot.

Woensdag 25 december

Naai- en taalcafé Nieuwe Jurk

13.00 uur | Holleblok Huizen

Gezellig met vrouwen uit de buurt samen mooie dingen maken. Elkaar leren naaien, haken of breien en daarbij de Nederlandse taal oefenen met elkaar. En vooral veel gezelligheid en nieuwe vriendschappen. Nazya Guelcher, nguelcher@versawelzijn.nl.

Bridgen

13.15 uur | Bridgeclub Acol Huizen

Wilt u niet meer 's avonds over straat, maar nog wel gezellig bridgen? Kom dan eens langs en/of speel de 1e keer gratis mee. Aanmelden op 035-5262205.

Donderdag 26 december

Inloopspreekuur

9.00 uur | Oranje Weeshuis
Huizen

Voor praktisch advies omtrent dementie kunt u elke donderdagmorgen van 9.00 - 11.00 uur terecht in de Dementheek. Joke Voogt, coördinator Dagbesteding bij De Oude Pastorie, neemt graag de tijd om met u mee te denken.

Dementheek

9.00 uur | Oranje Weeshuis
Huizen

De Dementheek is een speciale bibliotheek met boeken, spellen en films voor mensen met geheugenproblemen of dementie én hun naasten (familie, vrienden, buren). Wij lenen alle boeken, spellen en films gratis aan u uit.

Hart In Beweging

11.30 uur | Sportaccommodatie De Baat

Sport- en spelprogramma voor mensen met hart- en vaataandoeningen, herengroep op initiatief van de gemeente Huizen. Beweegcoaches zijn Linda Kooij en Let de Groot. Info: 035-5256068 of hennyvos@kpnmail.nl.

Vrijdag 27 december

Clubavond Schaakclub

19.00 uur | Ontmoetingskerk
Laren

Speelavond: vrijdag (jeugd start 19.00 uur, senioren start 20.00 uur). Locatie: Kerklaan 41 te Laren. Contributie p.j.: jeugd: € 40,-, senioren € 80,-. Informatie/contact: info@larenseschaakclub.nl.

Zaterdag 28 december

Winterbierfestival

14.00 uur | Zomerkade Huizen

In een grote verwarmde feesttent zal het eerste winterbierfestival gegeven worden door de Gooimeer Brouwerij. Er zullen 7 brouwerijen komen met meer dan 35 heerlijke bieren. Meer informatie: gooimeerbrouwerij.nl.