De huidige LB-voorzitter Timo Smit.
De huidige LB-voorzitter Timo Smit. Foto: Leo Janssen

Agentschopper 't Bonte Paard nog altijd vast

LAREN De 19-jarige man uit Marknesse (Noordoostpolder) die zondagavond 8 december jl. werd opgepakt na het geweldincident bij 't Bonte Paard is inmiddels voor de rechter-commissaris verschenen. Hij schopte een agent en wordt verdacht van poging doodslag.

De man zit nog vast en in beperkingen, meldt een woordvoerder van het Openbaar Ministerie. Het feit dat een agent het slachtoffer was, kan de straf zwaarder maken. De gewonde agent herstelt thuis van het letsel dat hij aan zijn hoofd opliep. De twee andere verdachten, 47 en 15 jaar ook uit Marknesse, zijn heengezonden en mogen thuis hun straf afwachten.


Timo Smit stopt als LB-voorzitter

LAREN Timo Smit stopt als voorzitter van Larens Behoud. Zijn opvolger is al bekend: Ineke Hilhorst. Zij is inmiddels toegetreden tot het bestuur en zal bij de volgende ledenvergadering - waarschijnlijk in april - de voorzittershamer van haar voorganger overnemen.

Smit, een Larense zoon en erfgooier, vindt het na zeven jaar welletjes geweest. De afgelopen jaren was zijn hoofdmotief om Laren zelfstandig te houden. "Een strijd aanvankelijk tegen de klippen op. Asterix tegen de Romeinen. Maar het is toch gelukt. Mission accomplished. Nu weer volgende bestuurders", vertelt hij. "In Larens Behoud hebben we een prachtig brede potentie daarvoor opgebouwd. In mijn periode is het ledental verdubbeld."
Nu is het weer tijd voor nieuwe inspiratie. "Met Ineke ook als echte dochter van Laren. Hopelijk minder politiek en meer Laren." Smit wil weer - ook in mogelijke uitingen - wat vrijer zijn, maar hij zal Laren en Larens Behoud heel trouw en toegedaan blijven. "Het was leuk, soms heel irritant als men zo op de man speelde, maar meer dan de moeite waard. Laren Zelfstandig!"