Mol versoepelt maatregels ijsbaan

LAREN Burgemeester Nanning Mol heeft de maatregelen voor Winter Village Laren, die hij eerder nam naar aanleiding van de vechtpartij van zondagavond 8 december, versoepeld. De buitenbar mag weer licht alcoholische dranken schenken (van zondag tot en met donderdag tot 21.00 uur en op vrijdag en zaterdag tot 22.00 uur), maar het verbod op sterke drank blijft van kracht.

Ook is uit de tussentijdse evaluatie gebleken dat beveiliging op maandag, dinsdag en woensdag niet noodzakelijk is. Wel op donderdag tot en met zondag; op donderdag is er één beveiliger en op vrijdag, zaterdag en zondag zijn er twee beveiligers.

Grote opluchting bij ijsbaanexploitant Rutger van Uden die - als de maatregelen blijvend zouden zijn - serieus wilde overwegen om de stekker eruit te trekken. "Dan zou het evenement door één iemand in een split second verpest zijn." Van Uden begrijpt dat de burgemeester vanuit openbare orde en veiligheid moet handelen, maar vindt het "erg eenzijdig". "We hebben afgelopen week absoluut een financiële tegenvaller gehad." Ook werd de volgeboekte dinnershow van donderdag gecanceld en op dinsdag en woensdag kwamen er in plaats van vijftig slechts een handjevol mensen kaasfonduen.
De maatregelen zijn versoepeld na overleg tussen de politie, ondernemer Van Uden en de burgemeester.

7 Naleven van drank- en horecawet