Gewonden bij woningoverval Noordersingel

EEMNES In een vrijstaande woning aan de Noordersingel heeft donderdag rond 8.15 uur een overval plaatsgevonden. Daarbij zijn twee bewoners gewond geraakt. De politie zoekt getuigen van de overval.

Twee mannen drongen het huis van de slachtoffers binnen en grepen een mes uit de keuken waarmee ze de bewoners vervolgens bedreigden. Ook kregen de slachtoffers klappen van hun belagers. Zij moesten per ambulance naar een ziekenhuis worden vervoerd. Na de overval vluchtten de daders in onbekende richting. Gewaarschuwde politieagenten kamden de omgeving uit, maar nog altijd zijn er geen arrestaties verricht. "Het onderzoek naar de woningoverval is in volle gang. Er zijn nog geen ontwikkelingen te melden, en de recherche is druk met het uitlopen van alle informatie", aldus een politiewoordvoerder.


Sloop van HSS
en De Hilt op korte termijn

EEMNES De voorbereidingskredieten voor de herontwikkeling van het terrein Hink Stap Sprong (275.000 euro) en De Hilt (400.000 euro) zijn door de gemeenteraad geaccordeerd.

Het geld is nodig ter voorbereiding van de woningbouwplannen - op beide locaties komen woningen en appartementen - en voor de sloopkosten van de bestaande gebouwen. Zodra de bouwplannen concreter zijn, worden grondexploitaties geopend. Het is de bedoeling dat de gebouwen op korte termijn tegen de vlakte gaan.
De schoolkinderen gymmen na de kerstvakantie in het Huis van Eemnes. Wethouder Sven Lankreijer laat weten dat voor hen voorlopig busvervoer wordt ingezet. "We komen in maart naar de raad met een voorstel hoe we het definitief gaan invullen na de zomervakantie", voegt hij daaraan toe.