Blaricumse oplichter blijft nog vast

Blaricum De strafzaak tegen de 43-jarige meesteroplichter uit Blaricum is voor de vierde achtereenvolgende keer aangehouden. Vorige week stond de inhoudelijke behandeling van zijn zaak gepland. Die kon niet doorgaan omdat zijn advocaat ziek is.

Daarnaast was het vervoer van de verdachte vanuit zijn gevangeniscel in Den Haag naar de rechtbank in Lelystad niet goed geregeld waardoor hij niet aangevoerd was.
De Blaricummer zit sinds 5 februari jl. vast op verdenking van grootschalige oplichting, fraude en valsheid in geschrifte. De strafzaak zal hoogstwaarschijnlijk pas in juni inhoudelijk worden behandeld vanwege de drukke werkschema's van de rechters. In maart staat er een pro-formazitting gepland. Tot die tijd blijft de verdachte vastzitten. Hij wordt verdacht van grootschalige internetoplichting. Via een nepwebwinkel bood hij van februari tot juli 2018 op verschillende sites onder een valse naam goederen te koop aan die hij na betaling niet leverde. In totaal zou hij door heel Nederland 160 mensen hebben opgelicht, waarvan tien personen voor bedragen variƫrend van 257,95 tot 1.395,70 euro. De 'ondernemer' kwam vorig jaar in beeld nadat het Landelijk Meldpunt Internet Oplichtingen (LMIO) vanuit het hele land diverse aangiften binnenkreeg.

7 Eigenaar was op papier katvanger