Zondag 29 december inloop Rouwcafé Eemland.
Zondag 29 december inloop Rouwcafé Eemland.

Dinsdag 24 december

Peace, Hope and Joy

20.00 uur | Kruiskerk Huizen

Kerstavond met Gospelkoor Tin Speransa o.l.v. Marcel Koning. Dit enthousiaste koor neemt u mee in het verhaal dat zij graag aan iedereen willen vertellen: Jezus is de Hoop voor de wereld. Spreker: ds. Arenda Haasnoot.

Vrijdag 27 december

Feestelijke ochtend

10.00 uur | Bibliotheek Eemnes

Het Taalcafé Eemnes viert met haar bezoekers en vrijwilligers het driejarig bestaan, met muziek van Aristakes en gedichten. In 2020 verhuist het Taalcafé Eemnes met de bibliotheek mee naar het Huis van Eemnes.

Geef-en-neemtafel

10.00 uur | Brinkhuis Laren

De geef-en-neemtafel wordt elke week op vrijdagmorgen georganiseerd door vrijwilligers van Versa Welzijn. U kunt spullen een tweede kans geven door iets mee te brengen en/of mee te nemen van de tafel.

Wandelchallenge

10.30 uur | Theetuin Eemnes, De Biezem Laren, Blaricum Oude Dorp en Bijvanck Blaricum

Wekelijks wandelen de beweegcoaches van Sportief en Gezond BEL. Wil je een keer mee wandelen? Stuur een mailtje naar daniel@sportiefengezondbel.nl. Iedereen, van elk niveau, is welkom.

Taalcafé

13.30 uur | Bibliotheek Huizen

Wil je de Nederlandse taal oefenen en spreek je weinig Nederlanders? Dan ben je hartelijk welkom op de tweede verdieping van de bibliotheek. Van 13.30 tot 15.00 uur praten we gezellig met elkaar bij een kopje koffie of thee.

OSO-stijldansen

18.30 uur | De Hilt Eemnes

Er wordt op verschillend niveau lesgegeven in ballroom en latin.

Clubavond Schaakclub

19.00 uur | Ontmoetingskerk
Laren

Speelavond: vrijdag (jeugd start 19.00 uur, senioren start 20.00 uur). Locatie: Kerklaan 41 te Laren. Contributie p.j.: jeugd: € 40,-, senioren € 80,-. Informatie/contact: info@larenseschaakclub.nl.

Zaterdag 28 december

Geef-en-neemwinkel

10.00 uur | ’t Vuronger Huizen

Kom gezellig snuffelen en/of spulletjes inbrengen. De geef-en-neemwinkel is elke eerste zaterdag van de maand geopend en elke maandag en donderdag van 10.00 uur-12.00 uur. Schoolvakanties gesloten.

Winterbierfestival

14.00 uur | Zomerkade Huizen

In een grote verwarmde feesttent zal het eerste winterbierfestival in Huizen gegeven worden door de Gooimeer Brouwerij. Er zullen 7 brouwerijen komen met meer dan 35 heerlijke bieren. Kijk op gooimeerbrouwerij.nl voor verkoopprijzen en mogelijkheden.

Zondag 29 december

Power Walking

10.00 uur | Clubhuis Sportief Hardlopen Huizen, De Trappenberg Huizen

Onder begeleiding van een trainer wandel je op een stevig tempo, afgewisseld met spierversterkende oefeningen. Dankzij de natuurlijke vorm van beweging geschikt voor iedereen. Meld je snel aan voor een gratis proefles of kijk voor meer informatie op www.sportiefhardlopenhuizen.nl/sportiefwandelen.

Koffieconcert

11.30 uur | Papageno Huis Laren

Nicolae Stiuca (accordeon) en Benjamin Konrad (viool) geven een concert. Kom naar het Papageno Huis en geniet van klassieke muziek. Iedere zondag van 11.30 - 12.30 uur. Entree € 8,-, incl. 1 drankje. Tickets kunt u, tot zaterdag voor het concert 12.00 uur, boeken via de link naast de datum op www.papageno.nl/papageno-huis/koffieconcerten.

Ineke's Inloop

13.30 uur | Holleblok Huizen

Iedere zondag staat de koffie en thee klaar, van 13.30 - 17.00 uur bent u welkom. Gezellig samen een praatje maken, een spelletje spelen, creatief bezig zijn of puzzelen. Meer informatie: Ineke Hilgersom, ien.hilgersom@gmail.com.

Inloop Rouwcafé Eemland

13.30 uur | De Schoter Eemnes

Tijdens deze inloop wordt er geen programma aangeboden. De inloop is bedoeld om elkaar te ontmoeten bij een kop koffie of thee. Zoals altijd is iedereen van harte welkom om binnen te lopen. U kunt ook gerust een introducé meenemen. De middag wordt georganiseerd door Humanitas Eemland en Versa Welzijn.

Zondagsoos

14.00 uur | TijdvoorMeedoen
Huizen

Hebt u op de zondagmiddag ook vaak zin in een praatje onder het genot van een kopje koffie of thee? Dan bent u van harte welkom. 035-8873470.

Maandag 30 december

Schilderen

9.00 uur | De Brassershoeve
Huizen

Wist u dat we een prachtige schilderzolder hebben waar op 4 dagdelen in de week dames en heren bezig zijn met hun grote hobby schilderen. Op maandagmiddag, dinsdagochtend, dinsdagmiddag en donderdagmiddag bruist het er van de activiteiten. Lijkt het u wel wat? U bent van harte welkom om eens te komen kijken op een van de dagdelen. Loop gerust naar binnen en laat u verrassen.

Inloopspreekuur

9.00 uur | 't Visnet Huizen

Heeft u vragen over zorgtaken, opvoeding, onderwijs, wonen, werk of inkomen? En zoekt u iemand die met u meedenkt en naast u staat? Dan kunt u gratis hulp krijgen van een onafhankelijke cliëntondersteuner. 035-3030164 of hbel@mee-ugv.nl.

Snuffelkast

9.00 uur | Holleblok Huizen

Een snuffelkast met tweedehandsbaby/kinderkleding in de maten 50 tot ongeveer maat 152 en een klein gedeelte volwassen maten. Elke maandag geopend van 9.00 tot 12.00 uur.

Wandelen met Willemijn

9.00 uur | Holleblok Huizen

Circa één uur wandelen in uw eigen tempo, geschikt voor alle leeftijdsgroepen. Na afloop kunt u gezellig koffie of thee drinken. Meer informatie: Janny Hospers, jhospers@versawelzijn.nl.

Pilateslessen

9.15 uur | Bewustzijnscentrum Bala Huizen

Pilates is een lichte trainingsvorm om het lichaam soepel en sterk te maken. Ook geschikt voor senioren om beter te bewegen in dagelijkse bezigheden. Train samen in een kleine groep met persoonlijke aandacht.

Yoga voor senioren

12.30 uur | Holleblok Huizen

Yoga is geen sport maar een levenswijze en voor iedereen toegankelijk. Ervaring is niet belangrijk. Het bestaat uit yogahoudingen die worden uitgevoerd in combinatie met ademhalingsoefeningen en meditatie. 06-22567985.

Bodyfit voor vrouwen

13.00 uur | Het Muziekcentrum Schering en Inslag Laren

Tijdens deze actieve sportles, speciaal voor vrouwen, verbeter je onder begeleiding van een fitnessinstructeur je conditie. Meer informatie: 06-573705 20. Kosten: € 1,- euro per les. Aanmelden niet nodig.

Gespreksgroep 't Zwaantje

14.00 uur | Holleblok Huizen

De gespreksonderwerpen worden bepaald door wat er binnen de groep leeft, dus ook bij jou, waar jij het over wilt hebben. Dat kan iets zijn waar je raad of ondersteuning bij nodig hebt, iets wat je bezighoudt. Janny Hospers, jhospers@versawelzijn.nl.

Handwerken

14.00 uur | Brassershoeve Huizen

Een gezellige handwerkmiddag in de sfeervolle huiskamer. Haken, breien, borduren, alles kan. Brengt u wel zelf uw materialen mee?

Fitter met FIDES

14.30 uur | Bijvanck Blaricum

Steppen voor 45-plussers. Heerlijk buiten onder begeleiding sporten. Steppen is eenvoudig te leren. Het is goed voor je conditie en het is vooral gezellig. Aanmelden bij M. Duijsens, 06-17450017.

The Golden Oldies

16.45 uur | TijdvoorMeedoen
Huizen

The Golden Oldies is een dansles voor 60-plussers die vooral voor de gezelligheid willen dansen. Het is een jazzy dansstijl, bijv. Caro Emerald. Soms treden we vrijwillig op bij woonzorgcentra en evenementen. Gratis proefles. Meer info: 06-34110723.

Duurzame initiatieven

19.00 uur | De Groene Afslag
Laren

Voor ideële duurzame clubjes zonder eigen clubhuis.

Darten

19.30 uur | Holleblok Huizen

Een gezellige avond waar iedereen welkom is voor een leuke dartcompetitie.

Blackroll/foamrolltraining

19.30 uur | Clubhuis Sportief Hardlopen Huizen, De Trappenberg Huizen

Blackrolltraining is een training met een foamroller waarbij je werkt aan je balans, flexibiliteit, kracht en conditie. Iedereen kan meedoen. Opgeven via www.sportiefhardlopenhuizen.nl.

Dinsdag 31 december

Gymnastiek voor senioren

9.00 uur | Holleblok Huizen

Elke dinsdagochtend een uur gym. Van 09.00 tot 10.00 uur of van 10.00 tot 11.00 uur. En na afloop geniet u van een heerlijk kopje koffie of thee en praat u gezellig na. Meer informatie: Janny Hospers, 035-3034635.

Beautymoment

10.00 uur | TijdvoorMeedoen
Huizen

We zijn elke dinsdag aanwezig. Kom eens langs en ervaar het zelf. Wil je graag meehelpen in het team? Ook dat kan. Neem hiervoor contact op met 06-15050103.

Scrabble

13.30 uur | Holleblok Huizen

Ontmoet buurtgenoten tijdens deze gezellige scrabblemiddagen. Loop gerust eens binnen.

Creaclub 7-12 jaar

18.45 uur | Holleblok Huizen

Vind je het ook leuk om te timmeren of te figuurzagen, iets moois te maken van klei? Dan ben je welkom bij de gezellige Creaclub in het Holleblok. Voor kinderen van 7 t/m 12 jaar. Bel of mail Ronald de Winter: 035-5265642, ronald.dewinter@gmail.com..

Woensdag 1 januari

Nieuwjaarsconcert

16.00 uur | Erfgooiers college
Huizen

Op nieuwjaarsdag is het nieuwjaarsconcert de start van het 75-jarig jubileum jaar van muziekvereniging Prinses Irene. Tijdens het concert wordt op ludieke wijze bekend gemaakt wie de 'bekende solist' zal zijn tijdens het concert op 13 november. Www.prinses-irene.nl.

Donderdag 2 januari

Sportief het nieuwe jaar in

13.00 uur | De Biezem Laren

De jeugd van 6 tot 12 jaar is van 13.00 - 16.00 uur welkom en wij zullen gaan zwemmen, sport- & spelactiviteiten doen en er staan luchtkussens klaar.

Nieuwjaarsbingo

14.15 uur | Johanneshove Laren

U bent van harte welkom bij de bingo. De kosten bedragen € 6,- p.p. Daarvoor speelt u 6 x 3 rondes. Ook krijgt u een kopje koffie/thee en een hapje en drankje.