Eigenaar was op papier een katvanger

Vervolg voorpagina

Het waren gedupeerden die via de webwinkel goederen als witgoed, zonneschermen en jacuzzi’s hadden besteld en betaald, maar nooit hadden ontvangen.
De politie startte een onderzoek en kwam er snel achter dat de eigenaar op papier een katvanger was, iemand die tegen betaling een bedrijf op zijn naam heeft staan om zo de werkelijke eigenaar buiten schot te houden. Dat bleek na recherchewerk de 43-jarige Blaricummer, die uiteindelijk in februari van dit jaar werd aangehouden. De verdachte zegt onschuldig vast te zitten. Tijdens een eerdere zitting zei hij dat hij een zeer slechte bedrijfsvoering had gevoerd waardoor hij de producten niet meer kon leveren. De Blaricummer weerspreekt de beschuldiging dat hij zijn klanten zou hebben opgelicht.
De strafzaak is aangehouden tot 4 maart volgend jaar.


Partou opent peuteropvang/bso in 7-Sprong

EEMNES Partou start vanaf 6 januari in basisschool De 7-Sprong aan het Schoolpad 1 met peuteropvang en buitenschoolse opvang (bso).

Een team van pedagogisch medewerkers staat op maandag, dinsdag en donderdag klaar. Kinderen van 2 tot 4 jaar krijgen de ruimte om zich in een veilige omgeving te ontwikkelen en zich voor te bereiden op de basisschool. De bso is na schooltijd een gezellige plek waar kinderen van 4 tot 7 jaar kunnen spelen.


Rouwcafé Gooi en Eemland

EEMNES In De Schoter aan de Wakkerendijk 66a vindt zondag 29 december van 13.30 tot 16.00 uur het Rouwcafé plaats. Belangstellenden kunnen gewoon binnenlopen. Er is geen gastspreker of programma.

"Tegen het einde van het jaar waarin alles in het teken staat van gezelligheid, drukte, sfeer en feestelijkheden is het veelal een moeilijke periode voor ieder die een dierbare is verloren. We willen daarom mensen uitnodigen om naar de inloop te komen en elkaar een beetje tot steun te zijn", meldt Annemieke Lute, sociaal werker bij Versa Welzijn. De organisatie is ook in handen van Humanitas.