De onthulling van de naam van de Blaricumse zorgvilla.
De onthulling van de naam van de Blaricumse zorgvilla. Foto: © Bob Awick

Nieuw zorgcomplex
heet Villa Tafelberg

BLARICUM De zorgvilla - met daarin 28 luxe appartementen - aan de Prins Hendriklaan heeft zijn hoogste punt bereikt. Donderdag werd de naam bekend gemaakt: Villa Tafelberg. Bewoners kunnen straks in de villa in een beschermde omgeving blijven wonen met de mogelijkheid om 24 uur per dag dienstverlening te krijgen. De bouw is een samenwerking tussen Ter Steege Bouw Vastgoed en Apollo Zorgfonds.

Villa Tafelberg ligt op steenworp afstand van de Tafelbergheide. Architect Leeflang heeft een ontwerp gemaakt van de gevelbelettering. De letters zijn gemaakt van gepolijst metaal en worden boven de entree gemonteerd.
Aan de realisatie ging een lang traject vooraf. De ontwikkeling van het terrein heeft zeker vijftien jaar geduurd. De crisis speelde hierin ook een rol. Ter Steege Bouw Vastgoed Apeldoorn kocht ruim vier jaar geleden het perceel aan de Prins Hendriklaan 26. Na een enigszins moeizame start van de ontwikkeling van een zorgvilla op deze plek, is de ontwikkeling begin 2018 verkocht aan Apollo Zorgfonds.

In mei 2019 is de realisatie van de zorgvilla met luxe zorgappartementen begonnen. Met deze zorgvilla heeft Apollo tot doel de kwaliteit van het leven van senioren met een zorgbehoefte te verbeteren. De bewoners kunnen onder andere beschikken over zorg op maat, waarbij maximale eigenwaarde, zelfstandigheid en onafhankelijkheid worden gewaarborgd. "Het is een concept dat Blaricum nog niet kent en ik hoop dat veel ouderen in Blaricum hier gebruik van gaan maken", aldus wethouder Boersen-de Jong. "Wie weet kom ik er zelf nog eens te wonen, want het lijkt mij zo fijn om ook met anderen te wonen, niet alleen met je eigen man of vrouw, maar met de buurt. In de gemeenschappelijke ruimte kun je elkaar ontmoeten en gezellig met elkaar eten en/of kaarten. Top." Ze is vooral blij dat er huisvesting voor ouderen gaat komen. De huren van de appartementen liggen tussen de 950 en 1700 euro. Volgende maand start de aanmelding.
Naar verwachting wordt Villa Tafelberg in mei 2020 opgeleverd aan Apollo Zorgvastgoed B.V.