Janard Stroetinga en Bob Dekker van Light & Design.
Janard Stroetinga en Bob Dekker van Light & Design. Foto: Bob Awick

Bij Light &
Design kun
je terecht
voor designverlichting en lichtadvies

Light & Design is een lichtspeciaalzaak met de mooiste lampen. Je kunt ook naar de winkel komen voor een lichtadvies of voor een lichtplan voor nieuwe of bestaande woningen.

In de showroom hangen en staan bijzondere en exclusieve designlampen van topmerken zoals Jacco Maris, Brand van Egmond, Layer, Sandeluce, Moooi , Brokis, Nahoor en Contardi. Als je hier een lamp koopt, heb je een kunstwerk in je woning.

Janard Stroetinga is de eigenaar en zat eerst twintig jaar in Hilversum en nu sinds een jaar in Laren. "Wij zijn blij dat we verhuisd zijn want we hebben nu een mooie lichte showroom, genoeg parkeerruimte en zijn veel beter bereikbaar." Janard doet het werk al vijftien jaar samen met Bob Dekker. "Het is bij ons kunst met licht. En daar komen veel klanten voor naar de winkel." De heren geven ook advies voor een lichtplan aan particulieren, architectenbureau's, ondernemers, installateurs en interieurarchitecten want goede verlichting is een toegevoegde waarde aan het interieur. "Licht is heel belangrijk in een woning. Het moet sfeervol zijn, maar ook functioneel en daar kunnen wij een lichtplan voor maken. We beginnen altijd met de basisverlichting en dat zijn de inbouwspots in het plafond, wandverlichting of indirect licht. In de winkel hebben we een soort tunnel met inbouw verlichting. Dan de functionele verlichting voor boven de eettafel, bureau of als leeslicht, en dan de sfeerverlichting. Uit ervaring weten we dat iedereen licht op een andere manier beleeft, maar het blijft belangrijk dat er een bepaalde consistentie in zit en daarom is een lichtplan heel belangrijk."
Bob: "Ook hebben we ervaring met de nieuwste technieken op lichtgebied. Zoals met de energiezuinige led-verlichting, want de halogeen- en de gloeilamp worden al niet meer gemaakt. Veel mensen vinden led-verlichting koud en kil en het is voor ons een uitdaging om een woning toch sfeervol te maken. In de winkel zijn lampen verkrijgbaar met een speciale ingebouwde led-dimmer, zodat je meer sfeer kunt creëren met zachter licht. Moderne lampen hebben soms ook een speciale coating voor verschillende lichteffecten en die geven een diffuus, oftewel gespreid, licht. Ook adviseren we in lichtsturing in de woning. Nieuwe led-techniek vraagt gedegen kennis van zaken, die vaak bij de consument en zelfs installateur ontbreekt."
"Als klanten bij ons langskomen en vertellen welke verlichting ze graag in hun huis willen, kunnen we bij hen thuis aanvullend advies te geven. Het komt weleens voor dat we klanten op andere gedachten brengen qua verlichting en dat vinden we heel leuk om te doen. Onze technische dienst kan de nieuwe verlichting installeren in de woning. Ze hebben veel ervaring, weten precies wat mogelijk is en kunnen alles perfect afwerken. Als je een nieuwbouwwoning hebt of je woning gaat verbouwen, kunnen we het lichtplan ook uittekenen voor een architect of aannemer." Janard heeft ook een lichtplan gemaakt voor het museum van Hilversum en de Spieghelkerk in Bussum. "Het laatste project was het nieuwe crematorium in Laren, waarvoor we de decoratieve verlichting hebben geleverd en geïnstalleerd. Dit kunnen we ook doen voor kantoren of je tuin. Wij hebben een passie voor verlichting en lampen en dat zie je terug in onze winkel. Dus kom langs en laat je verrassen."

In de winkel hangen de mooiste lampen van topmerken.