Afbeelding
Foto: Bob Awick

De beste oogzorg en oogmode die bij je past

Bij Oogwereld Turnhout is de verbouwing achter de rug en de winkel heeft nu een mooie en nieuwe uitstraling.

"Onze service en advies zijn hetzelfde gebleven", vertelt vestigingsmanager Joost Wouterloot. "Maar we kunnen nu meer oogzorg geven omdat we sinds kort weer een fulltime optometrist hebben. Ruben doet oogmetingen voor een bril en je kunt bij hem terecht als je last hebt van droge of branderige ogen, staar of om te controleren op glaucoom of andere erfelijke oogziekten. Een verwijsbrief heb je hiervoor niet nodig. Als een behandeling nodig blijkt, verwijst Ruben je door naar de huis- of oogarts. Ook voor harde lenzen, zachte lenzen en nachtlenzen kan je bij Oogwereld Turnhout terecht: We meten ze aan en kijken welke lenzen het beste bij je passen. In de verbouwde winkel hebben we nu meetapparatuur voor de beste oogzorg."

In de winkel is ook een uitgebreide collectie brillen en zonnebrillen van bekende merken zoals Chanel, Henry Jullien ChloƩ, Lindberg en Ray-Ban. "We hebben nu ook Odette Lunettes in het assortiment: dat zijn hippe fashionbrillen voor een betaalbare prijs. Als je hier komt voor een bril of lenzen, gaan we je ogen meten en onderzoeken en samen kijken naar een voor jou zo goed mogelijke kijkoplossing. Als tijdens het onderzoek naar boven komt dat er meer aan de hand is met je ogen kunnen we je doorverwijzen naar Ruben voor verder onderzoek."

Joost vertelt dat je je ogen intensiever gebruikt door multimedia. "Je ziet steeds vaker dat kinderen last hebben van bijziendheid. Kinderen kijken op korte afstand op hun computer, tablet of telefoon en daardoor kan het zijn dat hun ogen gaan groeien. Naar mate de ogen groeien zal de bijziendheid toenemen. Hier op jonge leeftijd op inspelen is essentieel om de bijziendheid binnen de perken te houden."