Afbeelding
Foto:

GooiWerkt.nl: overzichtelijk én gebruiksvriendelijk

GooiWerkt.nl is een zeer overzichtelijke en gebruiksvriendelijke website. De homepage bestaat voor een belangrijk deel uit een kaartje met het volledige verzorgingsgebied.

Elke gemeente kan worden aangeklikt, waarna de vacatures in het gezochte gebied worden getoond. Wil je de vacatures in het complete gebied hebben, dan kan dat ook via de zoekfunctie 'Alle vacatures'. Er kan ook gedetailleerd worden gezocht naar banen, bijbanen, stages en vakantiewerk. "Dat is de basisopzet, maar we spelen met de gedachte er nog een knop 'Vrijwilligerswerk' aan toe te voegen, want dat wordt steeds belangrijker", meent Piersma.

Werkzoekenden en werkgevers

Onder het kaartje is de landingspagina in tweeën verdeeld: een deel voor werkzoekenden en een deel voor werkgevers. Werkzoekenden kunnen hier alle relevante vacatures vinden (er kan gezocht worden op bepaalde trefwoorden). Ook kan er bij wijze van extra service een cv worden aangemaakt dat kan worden achtergelaten. Werkgevers kunnen op hun deel heel eenvoudig een vacature plaatsen en ze kunnen hier hun eigen account beheren.

Soort medewerkers

Er zijn nog geen ervaringsgegevens in het Gooi, maar volgens Piersma leert Brabantwerkt.nl, dat al weer enige tijd draait, dat daar vooral vacatures worden geplaatst voor productiemedewerkers en andere relatief laaggeschoold werk. "Maar dat is natuurlijk geen wet van Meden en Perzen. Voor hetzelfde geld blijkt in ons verzorgingsgebied dat vacatures voor hogergeschoolde medewerkers in trek zijn."

Vacatures worden per gemeente getoond