Afbeelding
Foto:

Fysio Masters: pijnvrij, gezonder en gelukkiger

Tijdens een bezoek aan de nieuwe tweede locatie van fysiotherapiepraktijk Fysio Masters in Gezondheidscentrum St. Jan in Laren vertelt manueel therapeut Samira Waanders hoe ze in het vak terecht is gekomen.

"Ik wil elke dag mensen van pijn bevrijden en hen helpen aan een sterker en soepeler lichaam. Dat is wat ik graag doe en kán." Als kind groeide Samira op in Mumbai, India. "Er is daar veel leed en ik wilde er toen al iets mee doen. In januari 2018 ben ik Fysio Masters begonnen in het gezondheidscentrum in Eemnes en in juni heb ik een praktijk overgenomen in Laren." Na de een grondige renovatie en installatie van nieuwe hoogwaardige revalidatieapparatuur geeft Waanders aan dat ook deze locatie een voltreffer is gebleken. "Het is de bedoeling dat patiënten zich bij ons thuis voelen en ze worden dan ook altijd enthousiast ontvangen. Nu is aandacht voor de patiënt fysiotherapeuten eigen. Dus daarin alleen zit ons succes niet. Patiënten willen een oplossing voor een fysiek probleem. De mate waarin we daarin slagen is bepalend voor onze groei. Eenvoudig is dat niet altijd, maar ik behoor tot de mensen die lastige zaken een uitdaging vinden. Bij Fysio Masters-teammeetings breekt men zich regelmatig het hoofd over hoe specifieke problemen op de beste manier kunnen worden behandeld. Daarbij streven we naar innovatie. Er zijn bijvoorbeeld al bijna honderd spinalmouserugscans uitgevoerd. Dankzij deze scans realiseren patiënten zich het belang van voldoende bewegen om van hun rugklachten af te komen. Daarnaast is geïnvesteerd in Keiser, de veiligste en meest effectieve oefenapparatuur voor revalidatie, fysiotherapie, sportfysiotherapie en medische fitness, vooral doordat hierbij geen schokbelasting is op spieren, bindweefsel en gewrichten."
"Onze positieve instelling wordt overal in de regio opgemerkt en veel huisartsen en specialisten verwijzen inmiddels naar Fysio Masters. We zijn dankbaar, want 2019 is nu al een fantastisch jaar."