Meer comfort voor huurders van Alliantie

BEL Woningcorporatie de Alliantie heeft een gemiddelde Energie-Index van 1,40 (energielabel B) behaald voor haar woningbezit. Dit is een belangrijke tussenstap op weg naar een CO²-neutrale woningportefeuille in 2050. Een goed energielabel betekent lagere energielasten en meer comfort voor huurders van de Alliantie.

"Het is mooi dat we hiermee onze huurders kunnen helpen aan een beter geïsoleerde woning. Het voordeel van deze versnelde verduurzamingsopgave is dat we meer comfort kunnen bieden tegen dezelfde woonlasten of soms zelfs minder. In eerste instantie krijgen onze huurders te maken met een huurverhoging. Echter, de energierekening gaat, bij hetzelfde bewonersgedrag, uiteindelijk omlaag, waardoor de totale woonlasten wellicht zelfs dalen", aldus Rob Haans, bestuursvoorzitter van de Alliantie.
Om gemiddeld energielabel B te behalen geeft de Alliantie haar woningen een 'warme jas'. Het gaat om isolatie van daken, gevels en vloeren en het plaatsen van dubbel glas. Ook het aanbrengen van installaties en zonnepanelen maken deel uit van de verduurzaming. De Alliantie is in 2017 begonnen met het grootschalig aanbieden van zonnepanelen aan haar huurders. Inmiddels zijn 12.000 woningen voorzien van in totaal 70.000 zonnepanelen, dertien voetbalvelden vol. "Naast het versneld uitvoeren van verduurzamingsmaatregelen en het inzetten van het dakoppervlak om onze huurders van groene energie te voorzien, zet de Alliantie nieuwbouw in om de kwaliteit van haar portefeuille op niveau te houden. De woningen die de Alliantie bouwt zijn zeer energiezuinig en aardgasvrij."


Standplaats
op Brink weg

Vervolg voorpagina

Dat laat wethouder Ton Stam de raad in een informatiebrief weten. Het scheelt de gemeente jaarlijks ruim 4.500 euro aan inkomsten.

Er zijn nu nog vier vergunningen voor vaste standplaatsen te verdelen: drie op de hoek Barbiersweg/Zevenend en één op het Plein 1945 tegenover de supermarkt. Voor komend jaar staat overigens een volledige actualisatie van het standplaatsenbeleid in de gemeente Laren gepland.