Optreden van seniorenkoor De Weidevogels

EEMNES Seniorenkoor De Weidevogels treedt donderdag 16 januari tussen 10.00 en 12.00 uur op in het Huis van Eemnes. De koorleden zijn daar op uitnodiging van Bibliotheek Gooi en meer vestiging Eemnes.

Het koor zingt nummers uit hun eigen repertoire, afgewisseld met gedichten van dorpsdichter Leon Lutterman, die worden voorgedragen door koorleden.


Winterconcert kamerorkest Muziekkring

BLARICUM Kamerorkest De Muziekkring geeft zondag 19 januari om 15.00 haar winterconcert in de Dorpskerk aan de Torenlaan. De toegang is vrij; wel is er na afloop een collecte.

Zij spelen een gevarieerd programma met onder meer Pavane van Gabriel Fauré en een dubbelconcert in D mineur van Vivaldi door Eva Schotanus (fluit), Yvonne de Winter (hobo) en strijkers. Verder staat ook de symfonie nr. 40 in G van Mozart en tot slot de Urendans van Ponchielli op het programma.

Leiding

Het 57-jarige orkest telt zo’n 30 vaste leden, 20 strijkers en 10 blazers, en staat sinds september 2013 onder de professionele leiding van Yvonne de Winter. Het orkest repeteert op maandagavond in de Gooische School in Laren en geeft twee concerten per jaar, waarvan één in de Dorpskerk in Blaricum en één in Studio 1 van het MCO-gebouw in Hilversum. Strijkers zijn altijd welkom aan te schuiven. Info: www.demuziekkring.nl.


Autobrand op Stichtseweg

BLARICUM Op de Stichtseweg moest de brandweer maandagavond een autobrand blussen.

Het voertuig bleek voor de tweede maal in brand te staan, zo blijkt uit navraag bij de politie: "Deze auto was afgevoerd in verband met een autobrand in Hilversum. Die zaak hebben we in onderzoek. Toen Bergnet arriveerde aan de Stichtseweg kwam er opnieuw vuur uit de auto. Waarschijnlijk dus niet goed genoeg geblust."