14-jarige jongen op straat beroofd

BLARICUM Een 14-jarige jongen uit Laren is afgelopen zaterdag rond 18.00 uur op de Torenlaan onder bedreiging van geweld van zijn fietssleutel beroofd. De politie is op zoek naar getuigen.

De jongen fietste achter zijn vrienden aan op de Torenlaan in Blaricum in de richting van Laren. Opeens rende er een onbekende jongen vanaf de Noolseweg op hem af. Die schopte tegen zijn fiets aan om hem te laten stoppen en riep: "Ik wil al je geld, anders steek ik je dood!" De 14-jarige stapte zo snel mogelijk van zijn fiets af en zag uiteindelijk kans weg te rennen. Toen hij achterom keek, zag hij dat de dader zijn fiets flink aan het molesteren was en zijn fietssleutel uit het slot stal. De dader droeg een oranje jas met capuchon, is rond de 1,85 meter lang en heeft een blanke huidskleur.


Burgervader voor vuurwerkverbod

LAREN Burgemeester Nanning Mol - vandaag 101 dagen de burgervader van Laren - is voor een regionaal of landelijk vuurwerkverbod. Dat meldde hij maandagavond aan de bezoekers van de nieuwjaarsreceptie.

Verder zei hij in het kader van de openbare orde en veiligheid dat het aantal woninginbraken in Laren blijft dalen. "De auto-inbraken blijven een punt van aandacht, maar daar zijn we scherp op." Hij sprak zijn waardering uit voor brandweer, politie, boa’s en de buurtpreventieverenigingen die samen het dorp veilig houden. "In 2020 gaan we onze inzet versterken met mobiele camera’s."
Over het geweldsincident bij 't Bonte Paard op 8 december jl. wilde Mol niet veel zeggen, maar gaf wel zijn eigen visie: "Laren is een goudgerand dorp, en dat houden we zo. Dat betekent dus ook dat we scherp zijn op ondermijning en de boel niet uit de hand laten lopen. Geen gedonder. Als het nodig is om de teugels even strak aan te trekken, dan doen we dat. Want wij zijn hier tegen vertrutting, maar voor beschaving."