Complete BEL voor verbod op vuurwerk

LAREN Nadat burgemeester Nanning Mol zich vorige week al uitsprak voor een vuurwerkverbod te zijn, scharen zijn collega's uit Blaricum en Eemnes zich ook achter deze keuze.

Burgemeester Joan de Zwart-Bloch is al jaren voor een landelijk vuurwerkverbod, laat ze weten. Om eraan toe te voegen dat haar raad er eerst (en laatst) iets van mag vinden. Dilemma is wel de handhaving. "Maar de overlast in Blaricum was dit jaar zeer beperkt", zegt zij. De burgervader van Eemnes laat weten de landelijke wetgeving te volgen. "Handhaving op lokaal niveau is een lastige opgave zolang een landelijk verbod niet gerealiseerd is. Desnoods wordt alleen siervuurwerk toegestaan als compromis, dan is de grootste ergernis qua knallen en vernielzucht opgelost. Een (gedeeltelijk) vuurwerkverbod kan wat mij betreft ook gecombineerd worden met een gemeentelijke vuurwerkshow. Overigens is de grootste overlast niet van 18.00 tot 2.00 uur met oud en nieuw, maar juist in de periode daarvoor. Een harde aanpak van illegaal vuurwerk is daarbij wel nodig", aldus Van Benthem, die hoopt dat de discussie zich niet maanden voortsleept. "Een beetje snel regelen, om eindeloze discussies te voorkomen."

5 VVD-poll op Facebook


Dronken man aangetroffen op Laarderweg

EEMNES Ambulances, politie en de lifeliner moesten zaterdag met spoed naar de Laarderweg, omdat op het trottoir een man liggend was aangetroffen.

De lifeliner landde uiteindelijk niet. "Het enige dat wij hierover kunnen melden, is dat het gaat om een man die te veel had gedronken en vermoedelijk is gevallen. Hij is naar het ziekenhuis gebracht."


Beeldhouwen in Brinkhuis

LAREN De Blaricumse kunstenares Marloes Eerden start op 29 januari in het Brinkhuis met een cursus 'Beeldjes in was/brons'.

De cursus wordt afgesloten met een excursie naar een bronsgieterij. Info: marloes.eerden@gmail.com of 035-5250807.