Nieuw seizoen Blaricum Beach in aantocht

BLARICUM Er komt nog een seizoen Blaricum Beach aan. De Blaricumse ondernemers en partners Marita Steenbeek en Erik Joosen gaan nu het traject van vergunningen in. Steenbeek: "Superleuk. We hebben vreselijke zin om nog een seizoen te draaien. De gemeente wil ook graag, dus ik ga er een beetje van uit dat het rond komt."

Blaricum Beach krijgt deze kans opnieuw omdat het Jan Geesink, die een vergunning voor tien jaar heeft aangevraagd, op korte termijn niet lukt om daar aan de slag te gaan.
Geesink: "We kunnen pas gaan bouwen als er sprake is van een onherroepelijke bouwvergunning. Dat kan nog even duren en het is daardoor onmogelijk om het komende seizoen met de exploitatie van start te gaan. Ik hoop dat we in het najaar kunnen gaan bouwen en dat de opening in het vroege voorjaar van 2021 kan plaatsvinden. Zodra én de vergunning is verleend én wij precies weten wat de bouwkosten zijn, zal de selectieprocedure voor het vinden van een kandidaat voor de exploitatie worden gestart."


Overvallers van woning Noordersingel nog niet gepakt

EEMNES De overvallers van een vrijstaande woning aan de Noordersingel - op 19 december jl. - lopen nog altijd vrij rond. De politie meldt desgevraagd: "We hebben helaas nog geen verdachten aangehouden. Het onderzoek loopt nog."

Twee gewapende overvallers drongen op die bewuste donderdag rond 8.15 uur het huis van de slachtoffers binnen. Zij grepen vervolgens een mes uit de keuken, waarmee ze de bewoners hebben bedreigd. De bewoners moesten zich in het ziekenhuis aan hun verwondingen laten behandelen.