Winnaars en genomineerden tijdens de Sportverkiezing in Laren.
Winnaars en genomineerden tijdens de Sportverkiezing in Laren. Foto: © Bob Awick

Bart Kaarsgaren en Maxime Kerstholt Sportman/-vrouw van het Jaar 2019

LAREN Bart Kaarsgaren, de aanvoerder van het eerste elftal van SV Laren'99, is uitgeroepen tot Sportman van het Jaar. De vrouwelijke titel ging naar Maxime Kerstholt, hockeyster en international van de Larensche Mixed Hockey Club (LMHC).

Maxime Kerstholt: "Ik ben heel erg vereerd deze titel voor de tweede keer te mogen ontvangen. Het voelt tegelijkertijd ook een beetje gek, omdat ik nu al een half jaar revaliderende ben vanwege een heupoperatie. Dus het idee dat ik deze prijs heb ontvangen voor hockeyprestaties, terwijl ik nu al zo lang niet heb gehockeyd, voelt een beetje dubbel. Desondanks heel lief!"

Promotie

Ook Bart Kaarsgaren, afgelopen seizoen goed voor twaalf doelpunten, is in zijn nopjes met deze eretitel: "Ik was verrast met mijn nominatie en ik ben blij met de uitslag. Het is toch bijzonder dat je tot Sportman van het Jaar wordt uitgeroepen in je eigen dorp."
De middenvelder zou het leuk vinden als er volgend jaar weer iemand uit de selectie van SV Laren'99 genomineerd wordt. "We zijn dit seizoen namelijk wéér goed bezig. Momenteel staan we in de competitie op een derde plaats met vier punten achterstand op koploper Hilversum die we over twee weken treffen. Mooi is dat we de eerste periodetitel al hebben gewonnen; dus we spelen aan het eind van het seizoen in ieder geval om promotie."

Vijf awards

In totaal werden vijf awards uitgereikt. Tristan de Leeuw (14) is uitgeroepen tot sporttalent. De titel van sportveteraan is naar tafeltennisster Els de Haar gegaan en de de jongens A1 hockey zijn uitgeroepen tot Sportploeg van 2019. Zowel de winnaars als de runners-up ontvingen diverse fraaie prijzen als herinnering aan hun deelname aan deze verkiezingen. "Op naar een nieuwe editie", aldus de organisatie.

Ik was verrast met mijn nominatie en blij met de uitslag, zegt Kaarsgaren

Vakjury

De tweede editie van de sportverkiezing vond vrijdagavond plaats in het Brinkhuis. De winnaars werden gekozen door een vakjury. Ook inwoners van Laren konden hun stem uitbrengen. Deze telden dit jaar zwaarder mee dan de voorgaande editie. De avond werd gepresenteerd door voormalig topsporters Elsemieke Havenga (hockey) en Simon Cziommer (voetbal) onder toeziend oog van burgemeester Nanning Mol, wethouder Ton Stam en de juryleden Marleen Molenaar, Mario van den Ende en Frank van den Wall Bake, de genomineerden, familieleden, sportverengingen en overige genodigden. Het voorprogramma werd muzikaal opgeluisterd door drie muzikanten van Stichting Papageno. Dansgroepen van Flash Studio Laren onder leiding van Babette Lips zorgden voor een spetterende opening.